Damiano Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Witam, posiadam apkę flysky th9x i po powrocie do latania po trzech latach(problemy z błędnikiem po ciężkim wypadku) model dziwnie się zachowuje. Latałem w tym miejscu praktycznie zawsze i nigdy takich obiawów nie miałem. Problem jest tego typu, że w czasie lotu chwilami tracę możliwość sterowania lotkami i tylko lotkami. Problem pojawia się przy zbyt małych ruchach drążkiem.czy możliwym jest aby coś tam w apce nie stykało? Dodam, że aparaturę mam 7 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 A czy jak model jest na ziemi, to objaw też wystepuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Może nie stykać i trzeba by było rozebrać i przeczyścić. Inną czynnością jaką możesz zrobić to wejść w ustawieniach aby pokazywała Ci na ekranie wychylenia drążków. U mnie w Flysky po 3 latach jeden kanał się trochę właśnie wyrobił i np nie trzyma idealnie "0" albo czasem mimo krańcowego wychylenia wyświetlacz pokazuje tylko 50%. Na szczęście w moim radiu jest on od steru kierunku a że latam głównie na lotkach to nie jest on jakiś bardzo problematyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Na ziemi sprawdzałem i nie zauważyłem żadnych uchybień. Mogę ją rozebrać i przedmuchać sprężonym powietrzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Podejrzewałbym potencjometry w gimbalach. Sprężone powietrze wg mnie nic nie da. Możesz kupić Kontakt PR w sprayu, napsikać w szczeliny potencjometrów i trochę nimi pomajtać. Jak to nie pomoże, to można wstawić inne gimbale - na Youtube są tutoriale jak wstawić drążki od np Taranisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Kontakt PR się sprawdzi, mogę potwierdzić na własnym przykładzie .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi