Konrad_P Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dla tych wszystkich modelarzy, znanych mi i nieznanych, oraz dla wszystkich naszych bliskich którzy odeszli. Dla tych którzy odeszli w nieznany świat, płomień na wietrze kołysze wiatr. Dla nich tyle kwiatów pod cmentarnym murem i niebo jesienne u góry Dla nich harcerskie warty i chorągiewek gromada, i dla nich ten dzień - pierwszy dzień listopada. autor Gellnerowa Danuta _____________________________________________________________ To taki czas zadumy,modlitwy nad zmarłych duszami.Choć ICH już nie ma wśród nas...kochamy nadal, więc pamiętamy.Patrzę na płomień tlący się w zniczu.Smutek i żal się we mnie budzi.Spoglądam w niebo i zadaję pytanie:„Dlaczego Boże, zabierasz dobrych ludzi?”Zabierasz tych, co mają serca szlachetne.A ci bez niego po ziemi stąpają.Dlaczego śmierć musi rozdzielać tych...którzy tak bardzo się kochają.Kiedy już opuszczam bramy cmentarza...zmarłe dusze żegnam powoli...Nie proszę Boga o życie, ale mam nadzieję...że za rok tu przyjść mi pozwoli... autor Orchidea 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 https://www.youtube.com/watch?v=FFNxAfy6dbY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi