Elvis Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Miałem w końcu dziś okazję oblatać latawiec. Poszło to słabo. Tzn. Latawiec bardzo parszywie holendruje, przez co zakończyłem próby, zanim latawiec uległ zniszczeniu. Testowałem różne punkty zaczepienia holu do uzdy, ale nawet z bardzo przednim wciąż jest taki sam efekt. Uzda zaczepiona jest między jedną skrzynką, a drugą, długość ma dobraną wg instrukcji. Gdzie szukać problemu? Nie będę przecież doczepiał ogona do skrzynki, to jest wbrew moim wierzeniom. Moim pomysłem jest doczepić uzdę nie pomiędzy dwoma skrzynkami, a do obu skrzynek na raz. Względnie wydłużyć uzdę. Niemniej - czekam na opinie bardziej doświadczonych Patryk, popatrz na to (koledzy podobnie podpowiadali), tylko z kątem natarcia musisz cierpliwie poeksperymentować (nie sugerując się tymi opisami na planach): Spróbuję poszukać moich starych fotek (było to jeszcze w czasach fotografii analogowej), to pokażę, jak się robi latawce skrzynkowe z chwastów! No cóż, nie na darmo dostałem od Jarka (jarek996) tytuł: "recyklera roku"! :D PS BONUS (230M) - warto ściągnąć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi