janegab Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 A ja dzisiaj tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Jak to mowia w mojej okolicy: Zo goed als nieuw ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Jak to mowia w mojej okolicy: Zo goed als nieuw ! Labor omnia vincit... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ufff ! Ja przymierzam sie do moich malowan. Odkladam to w czasie jak moge Czesciowo z TZW braku warsztatu ( nie miejsca , tylko umiejetnosci ) , a czesciowo faktycznie z braku czasu. Mam teraz mase roboty , a wolnego czasu tylko na zamawiane kolejnych pierdol z sieci . Niestety NIC na budowe czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 pozniej polerownie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek963 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Jakiego pistoletu do malowania używasz?czy sprayem malujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 tak malowałem sprayem ..nie zrobiłem próby i farba wysychajac zrobiła sie szorstka ...kit ...ale spray jest nieprofesjonalny trudno mi było dobrac kolor kupilem go w sklepie hip-hopowym - tandeta...do psikania po murach ...nie jest to duza powierzchnia ale denerwuje.... .myslę przpolerowac 1000,,i psiknac lakierem bezbarwnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek963 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ja wykanczam model i zastanawiam sie nad kupnem pistoletu,dlatego pytalem czy malujesz pistoletem.Bo niewiem jaki wybrac , w mieszalni farb proponowali mi pistolet i chyba kupie go u nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 jest pistolet i miniturowa butla sprezonego powietrza / modelarskich spraw/ do malowania- w mieszalni to chyba profesjonalny sprzet...jak kupisz dobry spray to wykonasz super ..ja wykorzystywalem do rozbitka resztki co mi pozostalo...wazne bys dobrze przygotowal powierzchnie i podklad szpachle w sprayu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Odnośnie pistoletów to pomalowałem już wiele elementów i najlepszy jest... najtańszy! Kup sobie taki z dyszą 1.4 i zaczynaj zabawę. Koszt to ok 40-50zl a i tak z czasem źle go doczyścisz i będzie do wywalenia. Ja też w pierwszy zainwestowałem ale jak już umiem malować to tym tanim robi się tak samo. Najważniejszy jest trening, ale dam dwie złote rady: 1. pierwsza warstwa bez rozcieńczalnika i nakładasz mikro pyłek, tylko aby przyprószyć. Daje to dobre podłoże po którym trudniej narobić zacieków. 2. Pierwsze malowania bez rozcieńczalnika. Lepsza skórka pomarańczy niż zacieki Pozostaje tylko trening. Ja polecam ciśnienie robocze ok 3 bary. Lepiej zainwestuj w farbę akrylową z mieszalni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek963 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Dzieki za rady.Z dysza 1,4 mam zamiar kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Podpowiedz KTORY Marek : https://www.google.com/search?q=pistolet+z+dysza+1,4+mm&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsguioifLlAhXtAhAIHdMXB3EQ_AUIEigB&biw=1280&bih=625 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Aha, kluczem do sukcesu jest też spuszczenie z kompresora syfu czyli resztek oleju lub wilgoci. Na początek wystarczy drobny filtr przed pistoletem, z czasem może opłacić się większy. Uchroni Cię to od bąbelków na farbie. Przed malowaniem odkurz podłogę i zlej delikatnie woda. Wtedy kurz się nie unosi i nie osiada na świeżym elemencie tworząc irytujące kropeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 W mieszalniach można zamówić każdy kolor jak na samochód robia kolor i nabijają go w butle sprayu. Mnie też czeka na dniach malowanie całego szybowca zamówię kolor akryl wleją do bański wraz z utwardzaczem i można malować ale musi to być malowane od razu bo inaczej lakier w puszce stwardnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Władek też ma rację, mi w mieszalniach to proponowali i zrezygnowałem tylko ze względu, że mam sprzęt do malowania. Jarek, np taki: https://allegro.pl/oferta/pistolet-lakierniczy-hvlp-niskocisnieniowy-1-4mm-7930563834 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi