hornet2 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Czy zamawiając towar na Gearbest z magazynu w Czechach można się spodziewać ewentualnego podatku albo cła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Bez cła to obszar unii Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Bez cła to obszar unii Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka O.K. dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Hi, Jeśli zwykła poczta, a nie kurierem typu UPS czy DHL to powinno na 99% przejść bez cła czy VAT JD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Hi, Jeśli zwykła poczta, a nie kurierem typu UPS czy DHL to powinno na 99% przejść bez cła czy VAT JD Na 100%, bo Czechy to obszar UE ! Rodzaj przewoźnika nie ma tutaj nic do rzeczy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Hi, Jeśli zwykła poczta, a nie kurierem typu UPS czy DHL to powinno na 99% przejść bez cła czy VAT JD Ma być wysłane Via Expedited Shipping . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Jak magazyny sa w Czechach albo w innym miejscu Europy to juz VAT jest zaplacony wiec nie ma juz polskiego. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Porównaj cenę w Chinach i w Czechach wyjdzie ile watu płacisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Porównaj cenę w Chinach i w Czechach wyjdzie ile watu płacisz Właśnie jest na odwrót z chińskiego magazynu jest o 360zł drożej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Właśnie jest na odwrót z chińskiego magazynu jest o 360zł drożej . Bo to, że coś jest sprzedawane w EU, nie znaczy od razu, że jest proporcjonalnie droższe o VAT jak Francka myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Czy ma to jakieś znaczenie bo otrzymałem wiadomość że przesyłka zostanie wysłana kurierem DHL ? Już raz tak miałem . Też wtedy zamówiłem drona . Numer śledzenia miał końcówkę NL . W historii śledzenia nic nie zostało odnotowane że przesyłka została zatrzymana przez Urząd Celny i opodatkowana . Zadowolony że się udało a tu podczas wręczania przesyłki kurier DHL zaśpiewał sobie ekstra 120zł podatku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 mi nigdy za paczki z obszaru UE czym by nie były wysyłane cła nie naliczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 "Gearbest' ma jakieś dziwne wysyłki . Zamawiałem w Chinach drukarkę przyszła z Londynu kurierem do domu bez wat darmową przesyłką . Nie wiem jak oni to robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 To jest biznes . A kto jak kto Chińczycy na tym dobrze się znają . Nie wiem jak to zrobili że dron zamówiony z czeskiego magazynu jest aż o 360zł tańszy niż z magazynu chińskiego ? Przecież też jakoś musieli go do tych Czech dowieźć . Ale co to ma za znaczenie ? Oni robią biznes a my się cieszymy tanimi zakupami . I chyba o to nam chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Jak duży dron to z Czech tańsza wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Jak duży dron to z Czech tańsza wysyłka. Ja wiem czy aż taki duży ? To Hubsan Zino H117S . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi