Maciej.j Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Witam. Kolejny na deskach model który miałem w planach...ZLIN 526 AS AKROBAT.Wersja Peanut listewki 1,5/1,2mm i szkło powiększające?.Czasu obecnie dużo.....więc myślę że wykonam go zgodnie z planami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Witam. Zlin 526 powoli powstaje.Kadłub listwy 1,5mm i 1,2mm w podłużnicach.Zabawa w oklejaniu przodu,szlifowanie ,,plastycznej'' balsy 1mm do około 0,4mm. Obudowę skleiłem z czterech kawałków.Teraz szybko stateczniki i skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Witam Stateczniki i skrzydła sklejone.Czas poszukać lekkiej japonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witam. Model oklejony.Teraz zabawa z kabiną,śmigłem i ozdobami.Waga obecnie 4,32 gram.Może nie przekroczy jak u autora 8 gram .....zobaczymy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Hej, Piękna robota!! Podziwiam każdego kto składa wolnolotki, a orzeszki to wgl super sprawa. Może kiedyś sie odoważę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Witam. Kolejny z planów-klasyk SE-5a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Tym mnie rozbroiłeś. Miałem takiego. 1410 mm. rozpiętości. Latał jak przysłowiowa "etażera". Pozdrawiam. Modele "cacuszki". "Paluszki lizać". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Witam. Kolejne papierowe plany na desce.Wybrałem ciekawy model Nesmith Couger. Oryginał w 13'' rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Maciej, czy te plany są z tej strony? https://freeflightarchive.com/index.php/our-staff/94-model-aircraft-plans/333-modern-civilian-aircraft-plans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 3 godziny temu, mayster8405 napisał: Maciej, czy te plany są z tej strony? https://freeflightarchive.com/index.php/our-staff/94-model-aircraft-plans/333-modern-civilian-aircraft-plans Już nie pamiętam,kiedy i gdzie je pobrałem..... Tutaj do pobrania https://aerofred.com/details.php?image_id=99415&mode=search Nesmith_Couger_Plan.pdf I obecny postęp w klejeniu.Teraz szykuję kolorową bibułkę i oklejanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Szybko działasz ? Fajny pękaty kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 20 minut temu, PiotrekWLKP napisał: Szybko działasz ? Fajny pękaty kadłub. Około 7 godzin nad tym modelem.Kadłub szybko się klei a skrzydła......żeberka z balsy 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W miejscu na "oświetlenie" będzie jakas kolorwa bibuła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 19 minut temu, PiotrekWLKP napisał: W miejscu na "oświetlenie" będzie jakas kolorwa bibuła ? Wstawię tylko szybkę.W większym modelu można by dać Led smd ale tu wszystko małe i zastanie jak w oryginale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W tej skali najmniejszy led już by dużo ważył, a taki "gram" na jednej stronie modelu może mieć znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 2 godziny temu, PiotrekWLKP napisał: W tej skali najmniejszy led już by dużo ważył, a taki "gram" na jednej stronie modelu może mieć znaczenie Ten model powinien ważyć 13/15 gram więc oświetlenie nie zrobię.Led, przewody i zasilanie można by w mikro R/C ale to nie moja liga.....buduję tylko gumówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Witam Nesmith Couger prawie gotowy.Model kleiłem około 20 godzin i jak na tą konstrukcję za długo.....Ale nie mam ciśnienia na loty więc dokończę jeszcze wszystkie dodatki.Zdjęcie z deski.....jutro lepsze wstawię i wykonam 5,5 '' śmigło z balsy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam. Model ukończony.Wstawić kołek do gumy 2,5 x 1mm i......latać. Śmigło do szlifowania,średnica 130mm. Model nie jest konkursowy,kilka elementów można by było lepiej zrobić ......Wiem że Nasz Michał4x4 by ten model bardziej /udekorował/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Fajny grubcio ? jak robisz koła do takich maluszków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 25 minut temu, PiotrekWLKP napisał: Fajny grubcio ? jak robisz koła do takich maluszków ? Kółka zrobiłem z pianki 6mm,cyrkiel OLFA,pisak i bibułka naklejona na papier od drukarki.po wycięciu trochę szlifowania papierem ściernym i....gotowe.Wklejone klejem introligatorskim,który jest bezbarwny po wyschnięciu.Zaleta są lekkie do tych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi