jędrek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam Filip, wytnij jeszcze otwór wylotowy powietrza od spodu maski (takie wygrubienie). Poza tym OK . P.S. A co z modelem założyciela tematu ? Leda_g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Do przydymiania kabiny używa się farby w spraju do przyciemniania kloszy lamp samochodowych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A co z modelem założyciela tematu ? Leda_g Cały w pudełku :oops: Zaczekam jak inni coś popsują - będę wiedział co i jak robić EDIT I tak pogoda taka że łeeeee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Otwór wylotowy będzie jeszcze dziś zrobiony Farba do przydymiania jest powszechnie używana do malowania karoserii samochodowych, trzeba nakładać ponad kilkanaście warstw żeby wyszło OK (ja malowałem jedenaście razy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam Mam pytanie do Ojca Założyciela tematu i do Szanownego grona Wielkich Moderatorów . Czy budowę modeli Sereno, przez innych modelarzy umieszczać w tym wątku, czy każdy z osobna ? P.S. Leda_g tam niema co popsuć. Model składa się jak Lego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie mój wątek ale podobnie było z Extrimem, Wilgą i Kataną, więc może warto również w tym przypadku zrobić łączony wątek i ewentualnie osobny z wersją spalinową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mam pytanie do Ojca Założyciela tematu ........ Czy budowę modeli Sereno, przez innych modelarzy umieszczać w tym wątku, czy każdy z osobna ? Jak najbardziej i zawsze jest to mile widziane - dobrze jak byłoby dużo danych technicznych i zdjęć. Dawajcie informacje o napędach, pakietach, serwach oraz jak to się sprawdza. Zawsze to łatwiej znależć w jednym poście niż szukac po kilku na całym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Czy jakiś film z SERENO w roli głównej już powstał :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam Dyć pisałem wcześniej, że mam dwa filmiki kręcone aparatem. Próbowałem przesłać je do Ciebie, ale jakiś błąd mi wyskakuje. Poproszę kolegę od nas, to wrzuci do netu w przyszłym tygodniu. P.S. Jeden spalinowy Sereno u nas powstaje (Henio buduje), to założymy osobny wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Model miał zostać dziś oblatany, ale zdrówko już nie to :oops: (grypa miejmy nadzieje że nie ptasia :wink: ) Popychacze są z pręta węglowego o średnicy 2mm, na które naklejone są snapy plastikowe. SC jest w tej chwili 10,5 cm od krawędzi natarcia przy kadłubie. Odbiornik ''wyrzuciłem'' jak najdalej mogłem, ale niewiele to dało. Do oblotu chciałem osiągnąć SC taki sam jak u Jędrka (12,5 cm), tyle że on ma pakiet 3700mah (tak mi się wydaje), a ja mam 4500mah. Szkoda mi dodawać ołowiu, jakieś pomysły :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 a ja mam 4500mah. Szkoda mi dodawać ołowiu, jakieś pomysły :?: Ej Misiek, ołowiu to ty już masz jakies 2000mAh w kadłubie Wsadz na ogonie normalne kólko a nie tą płozę i ewentualnie dorzuć pare g PB i powinno być lepiej. To czy będziesz latał z 10g na ogonie czy nie i tak nie wpłynie na właściwości lotne tego modelu. Nie zapominaj że 5g na mordzie to 1g w :ass: więc dużo tego ołowiu nie będziesz pusiał pakować. Poza tym nie zapominaj że to jest F3A (przynajmniej z nazwy) więc przedni środek ciężkości mu pomaga (oczywiście w ramach rozsądku) Ostatecznie to na stos z nim i masz problem z głowy :> Jaka Ci waga RTF wyszla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Skąd ty tego miśka wytrzasnąłeś :?: W tej chwili waży 1600 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 To tak z miłości :mrgreen: 1600 - dużo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 A ja sie tylko zapytam czemu filmow z Sereno nigdzie nie ma :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 A ja sie tylko zapytam czemu filmow z Sereno nigdzie nie ma :?: :?: Może dlatego, że to nieloty jakieś :lol2: :lol2: :lol2: PS. Mam nadzieję, że nikt tego nie potraktował poważnie :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Dyć pisałem wcześniej, że mam dwa filmiki kręcone aparatem. Próbowałem przesłać je do Ciebie, ale jakiś błąd mi wyskakuje. Poproszę kolegę od nas, to wrzuci do netu w przyszłym tygodniu. mammuth, żebym starszych upominał :evil: CZYTAMY ZE ZROZUMIENIEM I WOGULE CZYTAMY :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja czytam ze zrozumieniem Problem w tym, ze sie niecierpliwie - no bo ile mozna czekac :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Robert trochę cierpliwosci Pilot jeżeli potrafisz latać to byś był zadowolony z tego nielota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Robert trochę cierpliwosci Jestem cierpliwy Heniu - tylko jutro rano znowu znikam i do piatku nie mam mozliwosci filmikow ogladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 ... trochę cierpliwosci Pilot jeżeli potrafisz latać to byś był zadowolony z tego nielota Coś tam potrafię i wiem, że na pewno nie będzie to nielot - ot taki mały żarcik (zobacz PS.) To w sumie nowość i na film pewnie trzeba na razie poczekać. Gdyby nie to, że mam nieco większego akrobata (patrz avatar) to pewnie ten modelik i do mnie by zawitał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.