Zuberek23 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam, szukam planów podobnego modelu jak te ze zdjęcia poniżej. Konstrukcja balsa, silnik żarowy. Czy dysponujecie Panowie planami podobnych do w/w samolotów? Może jest strona gdzie mogę nabyć plany? Znalazłem zestawy w Wielkiej Brytanii, jednak cena 80£ + koszt wysyłki za zestaw jest zdecydowanie po za moim zasięgiem. Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam Może wybierzesz coś z tego https://outerzone.co.uk/advanced/search_tag_matrix/index.asp?SpanFrom=25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek23 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Przeglądałem, są dwa modele w stylu Reno racer. Szukam czegoś bez podwozia tak jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Jaki rozmiar Cię interesuje? Modele kombat są w skali 1:12 i przeważnie wychodzą w rozmiarze ok 1m. Plany można prawie bezkarnie skalować +/- 20% biorąc poprawkę na grubości materiału. Więc masz 2 opcje: planów modeli kombat jest dużo i dopasowujesz to co Cię interesuje. Albo szukasz modelu Reno Racer i skalujesz do swoich potrzeb. Gotowca ciężko znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek23 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Interesuje mnie ok. 1m rozpiętości, pod silniki .15-.25 bo takie akurat mam. Dysponujesz może czymś konkretnym ? Lub masz jakieś ciekawe linki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Na outerzone wystarczy sobie odpowiednio skonfigurowac filtr: RC, low wing, Scale, militarty, Fighter i wyskakuje 186 planow. Do wyboru do koloru. tutaj role juz pelnia wlasne preferencje, czy Mustang, czy Foka, czy Messer... Zależnie od preferowanej techniki budowania - wiekszosc z balsy. Ale prawie szystkie zawieraja przekroje kadluba i skrzydla wiec wykonanie wersji ze stytopianu/styroduru to zaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Jakie konkretnie masz silniki bo od tego zależy wybór modele.Coś możesz poszukać na rcpabianice.strefa.pl no i jaką technologią chcesz wykonać model.Napisz do czego ma służyć i jak wyglądać to coś podpowiemy.Pod silnik. 15 najlepiej sprawdziił się Mustang, laminat Ecika i Zero Wowy a pod. 25(silnik na łożyskach) większe modele jak Tenzan, IŁ czy Arsenal VB10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek23 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Mam starego OS Maxa .15 i ASP .21. Konstrukcja balsowa jak w modelu poniżej. Pozostało mi go tylko okleić. Szukam czegoś podobnego pod w/w silnik żarowy. Dzięki, Japim - znalazłem mniej więcej to czego szukałem, interesuje mnie właśnie skala 1/12. Pozostało mi tylko wybrać konkretny model. Nie znam za bardzo trendów jakie panują w Polsce, buduje i latam zwykle sam. Czy jest konkretna konstrukcja (plan czy projektant) którą najczęściej buduje się i widuje w Polsce? Chodzi mi oczywiście o balsowe konstrukcje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Balsowe konstrukcje rzadko się spotyka bo nie wytrzymują trudów walki. Ostatnio lata Tomek (Papa Smerf) i to jego model jest na stronie Pabianic którą on prowadzi. Tam teź możesz się z nim kontaktować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi