d9Jacek Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 okrągły znaczek o śr 10mm z napisem BIAS od czoła uchwytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 http://www.bison-bial.pl/ schemat kinematyczny TSA16.bmp 3 godziny temu, Grzesiek napisał: Z 25 40 45 Tych mi brakuje do metrycznych Do calowych nie potrzebuje a powiedz te Z100 M1/20 co to za koło bo w dtr nie znalazłem Wszystkie koła gitary (i nawrotnicy) mają /bo muszą/ taki sam moduł m=1/20° jak koło zdawcze na wrzecionie, koło wrzeciona.bmp koło nawrotnicy (większe).bmp więc to chyba tylko dodatkowe koło Z100, które (jak się domyślam, pewnie w odróżnieniu od innych które tego nie mają) ma wybite oznaczenie modułu. Tabela gwintów oraz schemat kinematyczny TSA16 nie pokazują(chyba że już niedowidzę ) by miało zastosowanie dodatkowe koło Z100(jako drugie) w którejś konfiguracji.. Tabliczka TSA 16.bmp schemat kinematyczny TSA16.bmp (Uwaga - śruba pociągowa w tej wersji jest calowa- 6zw/1", więc dla nacinania gwintów metrycznych gitara musi mieć koło (D) ze 127 zębami. W tokarkach ze śrubami o skoku metrycznym koło Z127 jest potrzebne do nacinania skoków gwintów calowych i modułowych) I stąd pewnie powstała kwestia do czego to może być... Dodatkowo DTR-ki TSA16 polska Tokarka TSA_16.pdf i chyba jeszcze lepiej opisana wersja rosyjska (na podst. polskiej) TSA-16 Настольный токарный станок.pdf 1 godzinę temu, d9Jacek napisał: okrągły znaczek o śr 10mm z napisem BIAS od czoła uchwytu To dawny znak białostockiego Bisona.(http://www.bison-bial.pl/) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 20 minut temu, RomanJ4 napisał: http://www.bison-bial.pl/ schemat kinematyczny TSA16.bmp 2 MB · 1 pobranie Wszystkie koła gitary (i nawrotnicy) mają /bo muszą/ taki sam moduł m=1/20° jak koło zdawcze na wrzecionie, koło wrzeciona.bmp 1 MB · 1 pobranie koło nawrotnicy (większe).bmp 1 MB · 1 pobranie więc to chyba tylko dodatkowe koło Z100, które (jak się domyślam, pewnie w odróżnieniu od innych które tego nie mają) ma wybite oznaczenie modułu. Tabela gwintów oraz schemat kinematyczny TSA16 nie pokazują(chyba że już niedowidzę ) by miało zastosowanie dodatkowe koło Z100(jako drugie) w którejś konfiguracji.. Tabliczka TSA 16.bmp 2 MB · 1 pobranie schemat kinematyczny TSA16.bmp 2 MB · 1 pobranie (Uwaga - śruba pociągowa w tej wersji jest calowa- 6zw/1", więc dla nacinania gwintów metrycznych gitara musi mieć koło (D) ze 127 zębami. W tokarkach ze śrubami o skoku metrycznym koło Z127 jest potrzebne do nacinania skoków gwintów calowych i modułowych) I stąd pewnie powstała kwestia do czego to może być... Dodatkowo DTR-ki TSA16 polska Tokarka TSA_16.pdf 2 MB · 0 pobrań i chyba jeszcze lepiej opisana wersja rosyjska (na podst. polskiej) TSA-16 Настольный токарный станок.pdf 31 MB · 0 pobrań To dawny znak białostockiego Bisona.(http://www.bison-bial.pl/) najlepsze na świecie uchwyty tokarskie edit: a do Kol Grzegorza, na Twoim miejscu brałbym te wszystkie koła zmianowe....zgadnij dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 30 minut temu, d9Jacek napisał: zgadnij dlaczego? ...bo podobnie jak "patykiem"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 7 godzin temu, d9Jacek napisał: najlepsze na świecie uchwyty tokarskie edit: a do Kol Grzegorza, na Twoim miejscu brałbym te wszystkie koła zmianowe....zgadnij dlaczego? Ja nie jestem pazerny wystarczy mi jeden komplet reszte może ktoś inny będzie potrzebował.Dziękuję Jacku.Uchwyt taki jak na foto.Może i bizon,tylko emblemat odpadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 TSA16 z Wrocławia i TSA 16 z Poznania trochę się między sobą różniły.... Ty masz DTR poznańską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wrocławska DTR-ka raczej nie dostępna.A przynajmniej ja nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi