Jump to content
maruta82

Graupner GR 12L

Recommended Posts

Mam problem z odbiornikiem 

Mianowicie  sprawnie działa do czwartego kanału 

5 i 6 nie reagują serwa 

Słychać cykanie czyli prąd do nich dochodzi 

Na innym odbiorniku serwa działają 

Gdzie może być przyczyna ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdż w menu odbiornika. Mozliwe że kanał 5 masz ustawiony na telemetrie lub pomiar napięcia, a 6 na SBUS czy coś tam innego.

Oba mają być w trybie SERVO jeśli chcesz tam serwa podłaczyć

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok dzięki za podpowiedź 

Długi czas używałem radia na 35mhz 

Dlatego teraz na 2,4 się uczę co i jak 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 godzin temu, maruta82 napisał:

Na innym odbiorniku serwa działają 

 

Na tej samej pamięci modelu ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, oki188 napisał:

Na tej samej pamięci modelu ??

 

Najpierw i tak powinien sprawdzić to co napisałem. Te dwa kanały w odbiorniku są "wielofunkcyjne"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu mowa o wersji L tego odbiornika. On nie jest okrojony z tych wielofunkcyjnosci? 

ps:

nie chce mi sie teraz podlaczac ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, cZyNo napisał:

sprawdż w menu odbiornika. Mozliwe że kanał 5 masz ustawiony na telemetrie lub pomiar napięcia, a 6 na SBUS czy coś tam innego.

Oba mają być w trybie SERVO jeśli chcesz tam serwa podłaczyć

Miałeś rację 

Już działa 

Wielkie dzięki za pomoc 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.