Nowicjusz1 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Rozumiem że mostek greca każda dioda 3A. Czy w tym przypadku moge zastosować gotowy mostek np 15A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Możesz dać jak nie masz mniejszego. Tam gdzie się normalnie podpina napięcie zmienne podpinasz pod silnik napędowy a tam gdzie jest + , - podpinasz pompę wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Nie do końca rozumiem jak podłączyć tą pompę. Myślałem że wystarczy równolegle do silnika. Gdyby można prosić jakiś schemat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Układ zapewnia że silnik pompy zawsze pracuje w jednym kierunku niezależnie od tego w którą stronę płynie model. Możesz dać diodę między silnikami i tak ustawić połączenie aby pompa pracowała tylko do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Dziękuję bardzo. Tak też myślałem że tak to ma wyglądać ale wolałem się upewnić. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 7 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Witam serdecznie. Właśnie ukończyłem mój drugi model. Nie obyło się bez problemów ale jest. Kilka fotek i krótki filmik. Od razu zaznacze że miałem problemy ze sterownością ale sobie poradziłem tyle że nie zdążyłem ponownie zwodować ponieważ chyba uszkodzeniu uległa bateria, a mianowicie podłączyłem do ładowarki i okazało się że jedna cela ma za niski poziom naładowania a ponadto wydaje mnie się że jest lekko spuchnięta. VID-20210814-WA0000.mp4 VID-20210814-WA0001.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olador Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Brawo Marku. Przypomina mi mojego MAS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Dzień dobry Poszukuje kompletnych planów łodzi Riva Aquarama. Co prawda znalazłem ale są nie kompletne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Witam Plany znalazłem ale mam pytanie. Chciałbym zamontować silnik bez szczotkowy o większej mocy ale za bardzo nie wiem jaki wybrać i do tego regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Wpisz na tutejszym forum w szukaj Riva Aquarama i wyszukaj relację z budowy wersji Specjal lub TU szukaj str.7. Są wpisy o silnikach. Poza tym sama nazwa to za mało. Jaki duży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz1 Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wyszukalem i już trochę więcej wiem. Model będzie miał około 1 metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi