Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz dać jak nie masz mniejszego.

Tam gdzie się normalnie podpina napięcie zmienne podpinasz pod silnik napędowy a tam gdzie jest + , - podpinasz pompę wody.

Opublikowano

Nie do końca rozumiem jak podłączyć tą pompę. Myślałem że wystarczy równolegle do silnika. Gdyby można prosić jakiś schemat.

Opublikowano

Układ zapewnia że silnik pompy zawsze pracuje w jednym kierunku niezależnie od tego w którą stronę płynie model. Możesz dać diodę między silnikami i tak ustawić połączenie aby pompa pracowała  tylko do przodu.

pompa.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Właśnie ukończyłem mój drugi model. Nie obyło się bez problemów ale jest. Kilka fotek i krótki filmik. Od razu zaznacze że miałem problemy ze sterownością ale sobie poradziłem tyle że nie zdążyłem ponownie zwodować ponieważ chyba uszkodzeniu uległa bateria, a mianowicie podłączyłem do ładowarki i okazało się że jedna cela ma za niski poziom naładowania a ponadto wydaje mnie się że jest lekko spuchnięta. 

20201109_200018.jpg

20210401_194642.jpg

20210611_110109.jpg

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Plany znalazłem ale mam pytanie. Chciałbym zamontować silnik bez szczotkowy o większej mocy ale za bardzo nie wiem jaki wybrać i do tego regulator.

Opublikowano

Wpisz na tutejszym forum w szukaj Riva Aquarama i wyszukaj relację z budowy wersji Specjal lub TU szukaj str.7.  Są wpisy o silnikach. Poza tym sama nazwa to za mało. Jaki duży?

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.