Maciej.j Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam. Tym razem sprawdzian moich umiejętności w......modelach które.....można z powodzeniem latać w mieszkaniu ,salonie.Wiele filmów znajdziemy na YT i ja wybrałem ciekawy model z katalogu The Flying Acess. Listwy cięte z deseczki 1mm,szlifowane do około 0,8 mm.Kleiłem boki AK-20 ale zapach kleju nie dla mnie,dalej Titebond. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Chyba waga ci się na uncje przestawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 5 godzin temu, jethrotull napisał: Chyba waga ci się na uncje przestawiła. waga jest w jednostkach gram. Model oklejony lekką japonką,podwozie z włókien bambusu.Śmigło chyba trochę za duże ale zobaczę w testach.Skrzydło sklejone,okleić i testy modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Tylko uważaj z taka rozpędzoną masą nie ma żartów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam Kilka dodatków,mocowanie gumy i z gumą może 2 gramy nie osiągnie modelik.Zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Jak zlapie w powietrzu ze dwie KORONY po jakims kichnieciu lub kaszlnieciu , to moze sie zwalic na skrzydlo i runac na dywan ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 16 minut temu, jarek996 napisał: Jak zlapie w powietrzu ze dwie KORONY po jakims kichnieciu lub kaszlnieciu , to moze sie zwalic na skrzydlo i runac na dywan ? Dam mu maseczkę i dobrze nasmaruję skrzydełka.Poleci,poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Mam pytanie odnośnie pokrycia. Czy ta japonka jest czymś napinana? ( w sensie woda, cellon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 2 godziny temu, AQUARIUS_ML napisał: Mam pytanie odnośnie pokrycia. Czy ta japonka jest czymś napinana? ( w sensie woda, cellon) Stateczników nie /napinam/ by nie zmienić położenia płatów.Skrzydło,kadłub to lakier do włosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Lakier do włosów! Na to bym nie wpadł, a czy po pryśnięciu sezonujesz te elementy i czy jak model lata na zewnątrz to zmiana wilgotności ma jakoś na niego wpływ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 41 minut temu, AQUARIUS_ML napisał: Lakier do włosów! Na to bym nie wpadł, a czy po pryśnięciu sezonujesz te elementy i czy jak model lata na zewnątrz to zmiana wilgotności ma jakoś na niego wpływ? Lakier do włosów lekko naciąga japonkę,bibułę i do tych małych modeli nie sezonuję.Loty koryguję położeniem stateczników, wykłonem śmigła i przekrojem gumy w zależności od masy modelu.Jak nie chce latać.....kosz i nowy do klejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Cytat Jak nie chce latać.....kosz i nowy do klejenia No tak przy Twoim tempie to nie problem. Ja bym tak modelu do kosza nigdy nie wyrzucił, nawet nielota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 41 minut temu, AQUARIUS_ML napisał: No tak przy Twoim tempie to nie problem. Ja bym tak modelu do kosza nigdy nie wyrzucił, nawet nielota? Gumówki to nie trwałe modele.Po wielu lotach są tłuste od rycyny i latają słabo.Kleję proste modele których nie szkoda zostawić na lotnisku lub drzewie? Przy drogich R/C .....z tydzień bym płakał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam Kolejny z domowych modeli ....plan i opis http://www.airplanesandrockets.com/airplanes/escondido-mosquito-may-1970-aam.htm Model ma potencjał więc wielki salon i dużo ...przyjemności.Klejenie to około 2 godz.Napęd guma 1x1mm .okleiłem serwetką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi