KML Awiatik Sosno Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Tuż przed Wielkanocą powstał mały sylwetkowy Wicherek 10. Linki izolowane o długości 5,10 metra. Model powstał jako treningowy, i do latania w hai. Ale przy spokojnych warunkach można polatać tuż przed modelarnią. Wicherek 10 oblot 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Modelik ładny ,ale dwie uwagi z mojej strony. 1.wznios w modelu na uwięzi jest nie potrzebny ,przy podmuchach wiatru możesz mieć problemy. 2.Wicherek jest tak prosty że mogłeś go zbudować przestrzennie a nie sylwetkowo.Reszta ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Jak rozwiązałeś sterowanie silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Ja mam w wersji rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Ja też buduje RC w rozmiarze 180cm. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlekQ Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 W dniu 6.05.2021 o 18:35, skuter napisał: Ja też buduje RC w rozmiarze 180cm. Wrzuć jakieś zdjęcie skończonego modelu. Mam wielki sentyment do Wicherka. Bardzo wiele lat temu zbudowałem mój pierwszy model na uwięzi właśnie Wicherek U25. Pamiętam wzruszenia piewrszego lotu do dziś..... Później z sentymentu zbudowałem jeszcze taki mały szybowiec Wicherek 10. A potem już było na poważnie F2B, F2D i F2M. Teraz po wielu latach reanimuję to co w avatarze. Wiosną mam nadzieję wznowić loty po dłuuuugiej przerwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Pierwsze zawody F2B na torze w Gliwicach 29-30 kwietnia. Czasu nie za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi