a74BACK Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 7 minut temu, Tomasz D. napisał: A ile lat używasz Linuksa? Ja na takie problemy nie natrafiłem. Zainstalowałem ostatnio Ubuntu na najnowszym (sprzęt!) laptopie Lenovo i jedyne, na co musiałem poczekać kilka tygodni, to obsługa touchpada. Przez ten czas podłączałem myszkę. Któraś kolejna aktualizacja uruchomiła touchpad i wszystko działa. No właśnie ! Zainstalowałeś takiego ubuntu na lapku i DZIAŁA ! O to chodzi. Jednak jak będziesz chciał używać czegoś nietypowego (kamery, jakas podczerwień, plotery etc) to zaczynają się schody. Nigdy nie wiesz, czy zajmie Ci to 30 minut, czy 4h ! Nawet po tym czasie nie ma pewnosci, że cos zadziała tak jak powinno. .-) Natomiast Windows wspiera naprawde pierdylion różnych sprzetów a instalacja tra kilka, kilkadziesiąt sekund i co z tego, że czasami wymaga restartu ?! Dlatego do zastosowan domowych dla zwykłego użytkownika który nie musi i nie chce poznawać linuxowych komend podczas instalacji jest o niebo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Masz rację i, jak można wywnioskować, duże doświadczenie. OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi