Bruno266 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mam takie pytanie czy obecnie na rynku są w sprzedaży silniki lewoobrotowe coś w rodzaju dawnej Jeny? interesuje mnie pojemnośc od 4ccm do 5,5 ccm jak i śmigła lewoobrotowe? Potrzebuje takiego ustrojstwa ze wzgledu na to że model który mam ma wykłon silnika w lewa stronę patrząc od ogona. Prosze o pomoc i radę jak rozwiązac ten problem - łoże silnika jest konstrukcyjne i bez zdemolowania przodu nic nie da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wiem że Enya robi takie. http://www.enya-engine.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=23&products_id=418 http://www.enya-engine.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=23&products_id=412 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Niektóre silniki Enya mozna poskładać "inaczej", tak aby pracowały w drugą stronę. Dotyczy niektórych 2t i 4t! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Chyba taniej wyjdzie zdemolować model - można rozwiercić otwory pod silnikiem - zrobić z nich elipsy. Z drugiej strony łoża już w poprawnym miejscu wkleić nakrętki metalowe z ząbkami - zalać żywicą i nowe łoże zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 cena nie gra roli dłubanie w modelu też. rozumiem że tylko niektóre enya mają lewe obroty? które to modele silników i czy jest to dostępne w polsce? Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Niektóre Enya można poskładać tak: O ile dobrze pamiętam, to testowałem kiedyś na hamowni 15 IV i 19 VI. Ten, to jest SS25, tutaj tylko zmierzyłem położenie tłoka w tulei przed i po konwersji. Jest identyczne w granicach błędu pomiaru. Dla ścisłości, to nie jest to metoda, która jest opisana w instrukcji obsługi silnika, to jest trik stosowany przez modelarzy. Niektóre typy chodzą w lewo, niektóre pewnie nie. Link do fabrycznie lewoobrotowych silnikow wysłał ci już fischer8. Silniki są do kupienia w Japonii, albo UK. U nas niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.