Bruno266 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mam takie pytanie czy obecnie na rynku są w sprzedaży silniki lewoobrotowe coś w rodzaju dawnej Jeny? interesuje mnie pojemnośc od 4ccm do 5,5 ccm jak i śmigła lewoobrotowe? Potrzebuje takiego ustrojstwa ze wzgledu na to że model który mam ma wykłon silnika w lewa stronę patrząc od ogona. Prosze o pomoc i radę jak rozwiązac ten problem - łoże silnika jest konstrukcyjne i bez zdemolowania przodu nic nie da się zrobić
fischer8 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wiem że Enya robi takie. http://www.enya-engine.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=23&products_id=418 http://www.enya-engine.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=23&products_id=412
MASK Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Niektóre silniki Enya mozna poskładać "inaczej", tak aby pracowały w drugą stronę. Dotyczy niektórych 2t i 4t!
japim Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Chyba taniej wyjdzie zdemolować model - można rozwiercić otwory pod silnikiem - zrobić z nich elipsy. Z drugiej strony łoża już w poprawnym miejscu wkleić nakrętki metalowe z ząbkami - zalać żywicą i nowe łoże zrobione
Bruno266 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 cena nie gra roli dłubanie w modelu też. rozumiem że tylko niektóre enya mają lewe obroty? które to modele silników i czy jest to dostępne w polsce? Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
MASK Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Niektóre Enya można poskładać tak: O ile dobrze pamiętam, to testowałem kiedyś na hamowni 15 IV i 19 VI. Ten, to jest SS25, tutaj tylko zmierzyłem położenie tłoka w tulei przed i po konwersji. Jest identyczne w granicach błędu pomiaru. Dla ścisłości, to nie jest to metoda, która jest opisana w instrukcji obsługi silnika, to jest trik stosowany przez modelarzy. Niektóre typy chodzą w lewo, niektóre pewnie nie. Link do fabrycznie lewoobrotowych silnikow wysłał ci już fischer8. Silniki są do kupienia w Japonii, albo UK. U nas niestety nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.