Bodzioch Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 W sklepie z profesjonalnymi narzędziami kupiłem kosę spalinową DEMON RQ580. Okazało się że ma krzywy kosz sprzęgła, bije że ho ho. Jakbym to złożył i odpalił mogło być ciekawie. Film na YT żeby zobaczyli Mail do sklepu w poniedziałek dziś otrzymałem odpowiedź: Lancę należy chwycić oburącz i skierować koszem sprzęgła ku ziemi. Stanąć na twardym podłożu. Stanowczym ruchem uderzyć lancą w podłoże. Spowoduje to prawidłowe osadzenie kosza sprzęgła. Lub też włożyć w imadło i ścisnąć. Jak dla mnie to bardzo ciekawy ten sklep i serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Czego się spodziewałeś po bardzo tanim chińczyku ? Mam podobną płaciłem 250zł chyba i działa do dzisiaj. Twoja wymaga przeglądu zerowego ? Weź to w imadło mocno "pierdzielnij" i będzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Ja nie wymagam cudów za te pieniądze. Na tokarce zostało wycentrowane i kosa odpalona działa. Chodzi mi o podejście sklepu , ich serwisu do klienta. Towar przed wysyłką powinien zostać sprawdzony i wysłany sprawny a nie żebym ja musiał sam sobie naprawić i to w jaki sposób. Troszkę silniczków żarowych i benzynowych miałem i trochę się orientuje w temacie mechaniki ale przez myśl mi nie przeszło żeby tak naprawiać. Wystarczyło żeby podesłali sprawny kosz sprzęgła i po sprawie . Jutro jak pogoda pozwoli zrobię male koszenie, zobaczymy jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Od sklepów nie spodziewaj się niczego oprócz niskiej ceny i fv/paragonu. ? PS Mi się w takim g... rozleciała obudowa filtra powietrza. Muszę kupić nową, bo nie da się jej już skleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 W dniu 26.06.2020 o 09:18, Bodzioch napisał: Jak dla mnie to bardzo ciekawy ten sklep i serwis. odstawiłem ich od cyca, kupuję w" Castoramie" , 0 przegląd obowiązkowy, żadnych problemów z wymianą ,gwarancja działa, też sprzedają chińszczyznę pod marka własną - daja 2 czy 3 lata gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Bądźmy szczerzy. Kupujesz chińczyka za 400, stihl o tych samych parametrach kosztuje 1800, to czego się spodziewać? Mój chińczyk za 400 wytrzymał 3 sezony koszone 4-6 razy po 20 - 30 minut i rozleciał się tak że nie opłacało się naprawiać. Kolega w tym samym czasie kupił używanego stihl za 600, a było to dobre 5 lat temu. Do dzisiaj działa. Pomijam podejście sklepu do tematu, bo nie tak raczej się załatwia, ale jak sprzedajesz 30 - 50 sztuk dziennie, to nie ma opcji żeby na każdą sztukę patrzeć, a jak byś zobaczył że karton otwierany, to byś pisał że jest po zwrocie i nie chcesz. Przy zakupach przez Internet możesz zwrócić do 14 dni bez podawania przyczyny, więc jak nie pasuje to skorzystaj i oddaj.Kolega - biznesmen za 5 zeta, swojwojego czasu ( ładnych kilka lat wstecz) sprowadził z chin 100 skuterów, z czego 40 od razu przeznaczył na części i reklamacje, z pozostałych 60 i tak miał zysk. Taka chińska filozofia. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 a ja kupiłem od nich rzecz, której jak się okazało nie mieli, po 2 tygodniach ustalania gdzie przesyłka zadzwoniła do mnie przemiła pani i poinformowała, że doszło do nieporozumienia i prosiła żebym podał konto to zwrócą mi kasę. Następnego dnia dostałem maila, że owszem zwrócą ale za 2 tygodnie. tak więc nie maiłem towaru ani kasy przez miesiąc. Nie jestem już zainteresowany zakupami w tym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi