sławek Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 To kauczukowa taśma klejąca do izolacji rur (najczęściej solarnych ) .zalety jej to klej (jak to taśma) i lepsza nie przepuszczalność powietrza niż gąbkowe uszczelki okienne . PS wypełnianie wnętrza vaku raczej mija się z celem -otrzymywane ciśnienie jest zależne od odkurzacza i objętość komory niema tu nic nie zmienia -zmieni się jedynie czas wysysania ale to będą naprawdę nie zauważalne różnice a dodatkowe wypełnienie może nam bardziej przeszkodzić gdyby np zatkało nam odkurzacz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 15 godzin temu, Piotter napisał: Myślałem o użyciu takich samoprzylepnych uszczelek do okien w tym celu,...... uszczelka butylowa w postaci wałeczka...taka jak do uszczelniania karoserii samochodowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Też mam skrzynkę Muszę tylko chyba do ramki dodac jakieś "rączki". Teraz tylko stojak do piekarnika i oczekiwanie na dostawę Vivaku W międzyczasie zrobię nowe kopyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Wystarczą dwie listewki jako uchwyty.Zrób też szyny do piekarnika. Z przestrzenią pod spodem na ugięcie się vaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 32 minuty temu, robertus napisał: Wystarczą dwie listewki jako uchwyty. Zrób też szyny do piekarnika. Z przestrzenią pod spodem na ugięcie się vaku. Widziałem Twój stojak, nad koncepcją mojego jeszcze pracuje, ale prawdopodobnie to będą po prostu dwie boczne podpory, z płyty 18mm (bo taką mam). Uchwyty na pewno drewniane, pewnie kawałki owej płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi