lukibest Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 WitamW ostatni weekend robiłem obrót w powietrzu i odpadła mi kabina, tak niefortunnie że poleciała na śmigło i urwała dwie łopatki plus pękła szybka w kabinie. Możecie podpowiedzieć jakie smiglo kupić i piastę ? Domyślnie byly 3 łopatki ale z tego co czytam to lepiej dać dwułopatowe większe np. 5.5x4.5. czy piaste tez zmienić trzeba będzie ? Silnik nie ma żadnych oznaczeń, byl razem z modelem. Dołączam zdjęcia co zostało. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Dobór śmigła a co za tym idzie jego wielkość i skok jest uzależniony od ilości obrotów silnika czyli KV, jego mocy, zasilaniem 3S/4S oraz ilością dostępnego miejsca pomiędzy osią silnika a górna płaszczyzną kadłuba. Co do ośki, nie sadzę aby była potrzeba wymiany, trzeba by sprawdzić czy nie ma bicia. Domniemam że oś ma wymiar 3,17 mm więc tak czy siak musisz zaopatrzyć się w nową piastę wraz z mocowaniem śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Jakie wymiary ma silnik? Srednica? Dlugosc wirującego plaszcze? Na jakim napięciu latał 2s? 3s? 4s?? Jaki jest rozniar starego smigla - dlugosc od środka do konca łopaty? Czy regulator ma podany zakres obciążenia? 20A? 30A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Śmigło 6.5cmSilnik wysokosc 2cm, szerokość 2.5 cmPakiet 3sRegulator oznaczenie tylko e329530 pewnie 18A lub 20AMyślę że smiglo większe ponieważ zrobię przeróbkę i wysunę silnik wtedy będzie więcej miejsca. Chyba że za dużej różnicy mi to nie zrobi w tym modelu?Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Jeśli te oznaczenia ESC faktycznie pokrywają się z tym co na ALi to jest to jedyne 10A lub mocniejszyhttps://pl.aliexpress.com/i/660310090.htmlhttps://pl.aliexpress.com/item/32956171803.html Trochę wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Śmigło 5.5 x 4.5 https://allegro.pl/oferta/smiglo-apc-5-5x4-5-ep-speed-400-electric-pusher-9371100386?utm_medium=app_share&utm_source=facebookI piasta na 3mmhttps://allegro.pl/oferta/piasta-do-smigiel-stalych-fi-3mm-m5-dluga-fsk-9378579901?utm_medium=app_share&utm_source=facebookBędzie okej?Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Może będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 I o taki konkret chodzilo ;-)...zamawiam!Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Pionierem standartowo latam na śmigle 6x4,5 wiem , że daje rade . A co do kabinki zawsze zakładam gumę jako dodatkowe zabezpieczenie -sprawdzone?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 6x4.5 wchodzi bez wypychania silnika na zew ?Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 25 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Piasta zła jednak, za duża sie wydaje. Szukam dalejWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Nie masz suwmiarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 25 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Planuje dopiero ;-)Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Czy smiglo jest w dobrą stronę zamontowane,napisy do wew są.Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Jakie napisy? Profil na łopacie śmigła - ta wypukła strona łopaty - ma być skierowany w kierunku "generowania ciągu" i w kierunku lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Napisy apc 8x6 sa do wew. Wypukła cześć w stronę kierunku lotu.... No to jest okej. Jutro test. Ogólnie się odpycha ale wydaje mi się że słabiej jakiś niż na oryginalnym śmigle.Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Do tego małego silnika zapakowałeś śmigło 8x6? To nie dziwota, że jest słabiej. To jakbyś do osobówki wsadził koła od Tira i dziwił się, że nie jedzie szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Latają na takich z tego co wyczytałem... Zobaczymy mam też mniejsze to jak coś to zamienię.Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Po co mu doradzacie, skoro on wie lepiej. Chce spalić silnik tym dużym śmigłem, niech pali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukibest Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Po co mu doradzacie, skoro on wie lepiej. Chce spalić silnik tym dużym śmigłem, niech pali.Zluzuj glupie złośliwości... śmigło jest takie jak bylo doradzanie w temacie, pomyliłem oznaczeniaWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi