Danncioo Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam Czy jest możliwość ,że po zmianie softu w odbiorniku przestała działać stabilizacja.? Miał ktoś z was taki przypadek. Przed zmianą wszystko działało ok .Kanał 9,10,11 zdefiniowany . Proszę o wskazówki w tej sprawie. Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Czy w odbiorniku zaktualizowałeś firmware ACCST D16? Jeśli tak, to do jakiej wersji? Taką samą wersję firmware XJT ACCST musisz mieć w nadajniku. Jeśli wersje są niezgodne, różne rzeczy się dzieją. Np. jeśli wgrałeś do odbiornika ACCST D16 v. 2.1.0, to taką samą wersję 2.1.0. firmware musisz mieć w nadajniku. Po upgrade zbinduj odbiornik na nowo. Nie znam odbiorników ze stabilizacją, ale posprawdzaj rzeczy najprostsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danncioo Opublikowano 13 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam W nadajniku mam open tx-x7 ver.2.3.6 (cc298988),a do odbiornika wgrywałem różne wersje . np .najnowsza ze strony frsky nie binduje się z tym nadajnikiem .skończyłem na załadowaniu wersji starszej s8rlbt20180328 . Tą wersje mogę zbindować ,ale tak jak pisałem nie działa stabilizacja i żyro.Odbiornik działa jak zwykły . Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Mylisz pojęcia. openTX to tak, jak dla zwykłego śmiertelnika Windows. W odbiorniku i nadajniku musisz mieć ten sam "bios" czyli firmware o którym pisał kol. Jarek. QX7 https://www.frsky-rc.com/taranis-q-x7-3/ zakładka FIRMWARE - XJT RF Module plik ACCST D16 v2.1.0 z marca 2020 - czyli "bios" do radia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 58 minut temu, Danncioo napisał: Witam W nadajniku mam open tx-x7 ver.2.3.6 (cc298988),a do odbiornika wgrywałem różne wersje . np .najnowsza ze strony frsky nie binduje się z tym nadajnikiem .skończyłem na załadowaniu wersji starszej s8rlbt20180328 . Tą wersje mogę zbindować ,ale tak jak pisałem nie działa stabilizacja i żyro.Odbiornik działa jak zwykły . Pozdrawiam Daniel Jaki masz nadajnik? Taranis Q X7? EDIT: jeśli taki, to: ściągnij lik ACCST D16 v2.1.0 z linku podanego przez kol. Jurka, dla tego radia i zainstaluj do radia ściągnij SXR_ACCST_2.1.0_FCC/LBT.frk stąd: https://www.frsky-rc.com/s8r/, załaduj wersję LBT do nadajnika zbinduj ponownie odbiornik sxr się kalibruje, skalibruj ponownie po zbindowaniu, skonfiguruj ponownie odbiornik do stabilizacji. Jak wgrywać firmware opisane jest tu: https://pfmrc.eu/topic/38459-frsky-taranis/page/92/(strona 92) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danncioo Opublikowano 13 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Dzięki koledzy za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danncioo Opublikowano 14 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 WItam Dziś wgrałem z karty SD najnowszy ACCST do nadajnika - wszystko ok. Wgrałem do odbiornika nowy firmware przez STK. Zbindowało się wszystko ok.przeprowadziłem kalibrację przez SRX config. wszystko przebiegło dobrze ,ustawienia zapisane w odbiorniku. Ale i tak nie działa stabilizacja i żyro. Dodam iż w drugim modelu posiadam odbiornik S6R i po aktualizacji nadajnika musiałem też podać mu aktualizację odbiornika,i tu wszystko przebiegło ok bindowanie ok,stabilizacja ok ,żyro ok. Więc nie wiem czy czasem coś po stronie sprzętu?(odbiornika ) Jeszcze raz dzięki koledzy za pomoc troche mi to rozjaśniło sytuację. Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 14 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 A kanał 10 nie jest przypadkiem w neutrum (1,5ms). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi