elektron Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam. Jako ze zbliza sie sezon a ja zaczynam miec czym latac po wszystkich naprawach to chce kupic serwa. A sztuk ich ma byc dokladnie 8 ( chcialem 11 ale budrzet stopnial) ( w swoim czasie bede sie jeszcze radzil o serwa do spaliniaka ale to pozniej - za miecha). A wiec potrzebuje serw do - caro 3serwa, szybowca 2s, enduranca 3 s W sumie 8. Jedno serwo bedzie to napewno Hs-81 do wysokosci w endurance. Wiec musze kupic 7 serw i tu pytanie jakich... nie chcialbym przekroczyc budzetu 30 zl na serwo. Myslalem nad Conradami Es-05 http://www.allegro.pl/item166356172_servo_es_05_waga_8g_sila_1_2kg_gwar_conrad.html lub dynamem : http://nastik.pl/dynam-micro-p-81.html Co mi radzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja bym brał Conrada. Wiele osób je posiada i nie narzeka. Pozdro, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Tylko Dynam jest mocniejsze i można dokupi do niego tryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A ja znalazlem w oferie skalenia serwo Tower Pro SG90. Serwo SG90 : Wymiary 23 x 12 x 29 mm Waga 10 gram (z orczykiem) Szybkość 0,3 sek/60 stopni (4,8V) Siła 1,5 kg/4,8v ! Wyglada na wolne :/ Co o nim sadzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Conrady miałem - są spoko ale moje były wolne (w porównaniu do hs 55) miałem te 9g. Jak na moje to hitec zszedł oststnio z jakością hs 55 Dynamy ma kumpel w bobolinku i chwali je. Tryby zamienne tez zaleta i to duża. Ja bym wybrał dynamy. Już chyba hs55 nie kupie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Conrady mam w 4 modelach. Najbardziej napracowaly się w skrzydle bumerang ponad 1,5 roku i w łodzi latającej. Działają jak należy. Do kolejnego modelu też conrady zamówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja mam Tower Pro 9g w akrobacie wszystkie cztery i dwa w "DLG" Połamałem tryby w jednym na własne życzenie ale żadne mi się inaczej nie zepsuło. Nadal te 5mi działa Aha no i napewno jest szybsze od E-sky. Nie zauważyłem różnicy pomiędzy hs55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Dynam jest nieco szybszy i nieco precyzyjniejszy. Natomiast Conrad bardziej trwały. -wg. obserwacji własnych i kolegów PS: ja latam na Conradach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 No z tego co piszecie to wynika ze lepiej kupic Conrady i tak pewnie poczynie Znacie moze jakis tani odpoweidnik HS-81? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ja bym wybrał serva e-sky... uzywam od roku, nic się z nimi nie stało (nie liczac połamanych trybów na własne życzenie). Serva to dobre podróbki hs-55 ponieważ mają inny kolor obudowy i kolor kabelka są szybkie i niedrogie i pasuja tryby od hs-55 8) czyli na dobra sprawe jest hs-55 z czarna obudową za 24zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 tańsze od HS-81 (z plastikowymi kółkami) - znam GWS MICRO/STD (ale słabsze są) lub GWS MINI L STD (dużo mocniejsze i tylko ciut ciut wieksze) Sa one około 10 PLN tańsze od HS-81 Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Dzieki Tomek Zdecydowalem ze jedak pozostane przy hs-81 - wkoncu marka Meteor podobno e-sky to szit nieziemski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Elektron mów co chcesz ja latam rok i jeszcze są całe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ale jak ty latasz :wink: dwa razy na rok wzbijesz depro w gore to serwa i 100 lat ci pozyja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 E-sky to szit :|? Cos Ty u mnie w spalinie jedno jest na gazie, caly sezon wylatalo, zero luzow, itp. ... a dla mnie gaz jak kazdy ster macham nim caly czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zaczne od początku Odnosząc sie do temetu wątku, miałem 12szt Conradów i chyba z 15 Dynam. Jak bym mial kupić klejne to biore Dynamy, z powodu szybkości i siły. Conrada można odgiąć ręką przy pełnym wychyle w drugą strone Mario to że machasz gazem to se machaj, ale powiedz no ile siły działa n aserwo od przepustnicy ?? to serwo pracuje bez obciążenia więc i 100 lat popracuje. wsadź je na wysokość do szoka to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 No dobra dobra, racja ale tak czy tak drugie takie serwo latalo w depropnowej extrze na lotkach, potem chyba w szybowcu.. teraz nie wiem gdzie Ja do e-sky'a nie mam zastrzezen, dla mnie naprawde bardzo dobre serwa... Tak pozatym... chyba nawet na tym forum slyszalem ze pasuja od niego tryby od hs 55 czy 50 (tych 8gram) i ze te serwa to poprostu kopia hs'ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Panowie teraz daliscie mi klina. Ja uzywam Dynama i wydaje mi sie ze jest rzeczywiscie szybsze od Conrada. Tylko nie mam jak porownac jak centruje i rzeczywistej mocy ? Moze ktos mi pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A czy ktoś może powiedzieć jak w tym rankingu wypada TOWER PRO ?. Kupiłem ostatnio dwie sztuki i wporównaniu do conradów są sporo szybsze i mocniejsze. Tylko trochę głośniejsze. Nie wiem jak z trwałością bo conrady już trochę przechodziły a te są świeże. Też potrzebuję jeszcze 4 sztuki ale teraz z kolei zastanawiam się: TOWER PRO czy DYNAM ? Czuję że jeszcze bardziej namieszałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja ostatnio kupilem troche tower pro.... Ale jeszce powiem ad jakimi Ty sie zastanawiasz.. aj mam i 5 garmowe i 9 gramowe... 5 gramowe wiem ze sa bardzo trwale... moge je smialo polecic.... 9 gramowych jeszce nie wyprobowalem w modelu.. niedawno dopiero zamontowalem.. ale jak dla mnie to rewelacja.. Bardzo lanie pracuja.. zero luzow.... bardzo szybkie i mocne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.