Skocz do zawartości

Relacja z budowy modelu SMITH MINIPLANE

Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Owoc mojej dzisiejszej pracy,skrzydełko dostalo koncowki oraz oprofilowanie w czesci centralnej.Oszlifowane i skonczone tylko obklejac.Jutro przyjdzie paczka z silnikiem do niego i z oracowerem,design to srebrny w calosci a co do ozdób, zobacze ale napewno pokarze.

dsc02903xh8.jpg

dsc02904by7.jpg

w800.png

Opublikowano

Szczepan ile wazy twoje gorne skrzydlo???bo moje 170G gotowe pod folie ,wydaje mi sie troche duzo.No i oczywiscie paczka przyszla(prezent od mojej żony)folia:balsy troche i ???

Serce SMITHA

dsc02906hl4.jpg

dsc02905yz5.jpg

w800.png

Opublikowano

Dzisiaj prace przy dolnym płacie,wykonane: mocowanie zastrzałow(trójkąty z listwy debowej)wzmocnienie dzwigarow(polaczenie gornego z dolnym oraz naped lotek i centroplacik.

A oto foty

dsc02907fp6.jpg

Napęd lotek:

dsc02909ce1.jpg

w800.png

Opublikowano

Zastanawiam sie ,prawdopodobnie włożę w skrzydło dwa serwa .Coś nie mam przekonania do stosowania jednego na lotki .wiem że waga, ale jedno serwo w tą czy w tą....

Opublikowano
uzywam tylko najlepszych serw ,takich które się nie blokują :wink:

A jakie są te najlepsze i czy są w 100% pewne, bo mi się wydaje że jednak nie ma takich, to tylko małe maszyny.

Opublikowano

No akurat Maciej ma rację ,to oczywiście żart z mojej strony.Nie ma idealnego serwa.chyba że moje :wink:

Poniewaz pamięć mam dobra ,ale trochę przykrótkawą dopiero dziś pamiętałem o zważeniu skrzydła Miniplane.zresztą już byłem ubrany do wyjścia z modelarni

Skrzydełko górne waży aż 200 g czyli tak jak mówiłem Amerykańce daja pancerna balsę w zestawach

Opublikowano

Dzisiaj poszly postepy do przodu.Caly dzien pracy z przerwa na obiad.

Dolne skrzydlo waga tego gotowca (prawie) 190G a Gornego jak pisalem wczesniej to 170G czy duzo??Wydaje mi sie ze tak,ale konstrukcja przynajmniej mocna i do tego klasyka.

dsc02912my3.jpg

dsc02910ee6.jpg

w640.png

Opublikowano

Witam

Dzisiaj troszke popracowalem przy modelu.Zrobilem baldachim oraz mocowanie platow a oto foto.

dsc02915ta8.jpg

A tak sie prezentuje.

dsc02917oy8.jpg

w800.png

dsc02918kk4.jpg

Zapraszam do komentarza.

A waga tego co widac to: 620 Gram

DUŻO????

Opublikowano

Grzesiek widze, że zmienileś trochę koncepcję uwierdzenia blaszek. Wg. mnei to bardzo dobry pomysł wpuszczać je pomiędzy sklejkę. To co jest w orginale to taka troche estetyczna porażka ;).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.