Grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Grzesiek widze, że zmienileś trochę koncepcję uwierdzenia blaszek. Wg. mnei to bardzo dobry pomysł wpuszczać je pomiędzy sklejkę. To co jest w orginale to taka troche estetyczna porażka . Pozdrawiam Dobrze zauważyłes,zmieniłem ale nie bez powodu. ten orginalny patent wydawal mi sie kiepsko slaby,w dodatku nie ma czym dobrze polaczyc metalu ze sklejka,wiec wpyscilem w srodek miedzy sklejki blaszke,wszystko jest przewiercone i dany jeden moziezny nit 2mm.Calosc jest zwarta i dosc wytrzymala na rozrywanie.A przeciez to jest głowne potparcie plata wiec duze sily na ten element dzialaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Sa i zegary pokladowe i ludek tyle ze nie ta skala (za maly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Właśnie skończyłem Madmana (no prawie, jeszcze zabrakło mi folii do pokrycia). Więc jestem na etapie poszukiwania następnego modelu na warsztat. Jeżeli ktoś by był tak miły i przesłał mi plany na pastyle@interia.pl byłbym bardzo wdzięczny. Podoba mi się sylwetka tego modelu. Jeszcze nie robiłem dwupłata, więc miałbym wyzwanie i doskonalenie warsztatu modelarskiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Planow do tego modelu nie ma w wersji elektronicznej.Chyba ze skany.ja mam wszystko do tego modelu poskanowane w corelu, prócz skrzydel i statecznika poziomego jesli cie to uzadza to moge wyslac.Skrzydla to zadna filozofia podam ci rozpietosci i narysujesz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Już wysłałem orginalne plany w corelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Szczepan a masz mozliwosc druknac je w skali 1:1 na duzym formacie??bo ja mam pozyczone i troche skanow ale na A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mogę je ewentualnie skserować przecież mam orginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Już wysłałem orginalne plany w corelu Wielkie dzięki Szczepan!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No i troche znowu posiedzialem przy modelu i zrobilem podwozie oraz stójki. Podwozie: stójki: PS.Mam pomagiera przy budowie co widac na 3 fotce ;D Wieczorkiem planuje zaczac obklejać powoli skrzydelka,postaram sie wrzucić fotki całego modelu,jak wyglada to tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jest zamontowany juz silnik i zrobiony zbiornik ,od jutra biore sie za stateczniki bo jeszcze ich nie robilem.A tak wyglada w calosci na dzien dzisiejszy. Zapraszam do komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Grzesiek to już nawet szkoli kota za pilota, na fotce pokazuje gdzie ma wsiadać. Ale model nabiera kształtów i trochę dech zapiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Eee tam , kot gdzieś uciekł ale na stole zostały jeszcze jakieś piloty :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Albo kot będzie musiał schudnąć albo ten pilot z kabiny przytyć. Super się ogląda takir konstrukcje, czasem to aż żal pokryć taki model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 masz rację mój już prawie rok stoi na półce :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Albo kot będzie musiał schudnąć albo ten pilot z kabiny przytyć. Super się ogląda takir konstrukcje, czasem to aż żal pokryć taki model . Pilot taka mikra chudzina bo Grzesiek na wadze oszczędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Pilot jest za maly bez watpienia 1:10 a potrzebuje 1:4,5 ,zostanie zmieniony jak tylko zdobede.Co do kota to wazy 7 Kg (Bojler widzial kawał kota) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Oto postep dzisiejszej pracy:STATECZNIK POZIOMY Mizernie mi robota idzie w tygodniu ale weekend podgonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jak będziesz tak zasuwał z robotą to zmień te kola na narty bo u nas śniegu co nie miara. :jupi: Fajnie Ci prace przy modelu idą jeszcze pionowy statecznik ,oklejanie ,montowanie aparatury i budowa zakończona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 dokladnie tak jak Paweł piszesz ,oczywiscie pomijajac watek nart .Juz to przerabialem za łepka i zima jest dla kamikaze. A tak na marginesie to wpadł bys na kawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Oficjalnie oświadczam ze budowe juz prawie zakonczylem jeszcze obklejenie i aparatura do zamontowania,no i oczywiscie w góre ulotnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.