Skocz do zawartości

Lazy Bee, czyli jak uszczuplić zapasy depronu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wszystkim za miłe słowa i odrobinę zainteresowania.

W obecnym stanie waga modelu to 240g. Dzięki malowaniu "przytył" ok. 45g. Dojdzie jeszcze ok.30 g. na podwozie ze względu na dość ciężkie ( choć piankowe) koła. No i wyposażenie plus napęd. Przewiduję że waga do lotu zamknie się w granicach 580 - 600 g. Dało by to obc. pow. 20g/ dm. Dziś przyszły serwa, mam też wreszcie nowe radio więc myślę że to będzie "kop" który sprawi że za kilka dni model będzie gotowy do oblotu. :D

Tomku, też jestem ciekaw jak będzie latał choćby ze względu na nietypowe proporcje. No i chyba jednak następny będzie balsiany. Tylko kiedy ??? :(

Opublikowano

na kola znalazlem patent w planach fokkera dr. 1

w nim kola co jest zadko sapotykane w depronowcach wykonano z.....

depronu :mrgreen:

kolo to po prostu depronowy krazek na ktory jest zalozony oring(gumowa uszczelka o okraglym przekroju)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Heh, co za reaktywacja tematu :wink:

:jupi: ŚWIETNE WYKONANIE :jupi:

A co do samego modelu to ja bym go wsadził do przedziału "Piękne brzydactwa" xD

P.S Fajny sposób na narty

Opublikowano

Rozwija prędkość podekscytowanego ślimaka :lol:

Świetny model do relaksującego bujania się po niebie, muszę sobie coś takiego sklecić.

Ps. Jest bardzo podatny na wiatr?

Opublikowano

Na wiatr niestety jest dość podatna, ale nei ma się co dziwić - przy tych powierzchniach...

Na filmie model lata szybko! Bo niestety pakiet do niego (1000mAh 3s) poległ i latamy na dużym (1500 3s)... ;) Także normalnie lata z prędkością ślimaka w apatii :)

Opublikowano

Jeżeli ktoś jest zainteresowany, mamy plany Lazy Bee w skali 1:1 (wersja depronowa, wg. tych planów powstał model z tego wątku). Info na PM, cena 20 zł plus 5 zł wysyłka.

Opublikowano

Otusz.

Skopiować zawartość ostatniego postu.

Skasować ostatni post.

Dodać nowy post wklejając zawartość skasowanego i dopisując dodatkową treść.

Dziękuję za uwagę ;-) .

Opublikowano
Ładziak - wiem Ale ja nie "zielony" i nie mam tajnych mocy kasowania postów...

jeśli jest to ostatni post na stronie to jest taka możliwość w prawym rogu z ikonkami edytuj itp jest też wtedu usuń :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.