Tomek_W Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Dzięki wszystkim za miłe słowa i odrobinę zainteresowania. W obecnym stanie waga modelu to 240g. Dzięki malowaniu "przytył" ok. 45g. Dojdzie jeszcze ok.30 g. na podwozie ze względu na dość ciężkie ( choć piankowe) koła. No i wyposażenie plus napęd. Przewiduję że waga do lotu zamknie się w granicach 580 - 600 g. Dało by to obc. pow. 20g/ dm. Dziś przyszły serwa, mam też wreszcie nowe radio więc myślę że to będzie "kop" który sprawi że za kilka dni model będzie gotowy do oblotu. Tomku, też jestem ciekaw jak będzie latał choćby ze względu na nietypowe proporcje. No i chyba jednak następny będzie balsiany. Tylko kiedy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 na kola znalazlem patent w planach fokkera dr. 1 w nim kola co jest zadko sapotykane w depronowcach wykonano z..... depronu :mrgreen: kolo to po prostu depronowy krazek na ktory jest zalozony oring(gumowa uszczelka o okraglym przekroju) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Pszczółka dostała zimowe butki, żeby nie było jej zimno w powietrzu w czasie lotu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam, Heh, co za reaktywacja tematu :wink: :jupi: ŚWIETNE WYKONANIE :jupi: A co do samego modelu to ja bym go wsadził do przedziału "Piękne brzydactwa" xD P.S Fajny sposób na narty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Fajny modelik. Przegapiłem go na forum. Wygląda prawie jak Aeronca C-3 ;D http://www.airliners.net/photo/Aeronca-100/1462480/L/ Trochę pokracznie, ale ma swój urok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Krotki, pokazowy locik: http://pl.youtube.com/watch?v=EYtqhGhzXCk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Czy moge wiedziec skad pochodza plany bo sie nie doczytalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/planky/&page= na 6 stronie są EDIT ładny modelik: gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Plany są faktycznie z RC Revue, ale z gazety powiększane na ksero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Rozwija prędkość podekscytowanego ślimaka Świetny model do relaksującego bujania się po niebie, muszę sobie coś takiego sklecić. Ps. Jest bardzo podatny na wiatr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Na wiatr niestety jest dość podatna, ale nei ma się co dziwić - przy tych powierzchniach... Na filmie model lata szybko! Bo niestety pakiet do niego (1000mAh 3s) poległ i latamy na dużym (1500 3s)... Także normalnie lata z prędkością ślimaka w apatii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeżeli ktoś jest zainteresowany, mamy plany Lazy Bee w skali 1:1 (wersja depronowa, wg. tych planów powstał model z tego wątku). Info na PM, cena 20 zł plus 5 zł wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Plany, o których pisałem post wczesniej, trafiły na Allegro. Link w Giełdzie, zapraszam! Przepraszam za 3 posty pod sobą, ale edycja nie podnosi tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Otusz. Skopiować zawartość ostatniego postu. Skasować ostatni post. Dodać nowy post wklejając zawartość skasowanego i dopisując dodatkową treść. Dziękuję za uwagę ;-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 kolego Pawel_W - uzywaj opcji edycja a nie pisz posta pod postem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Kolego Meloow - przeca wyjaśniłem Ładziak - wiem :oops: Ale ja nie "zielony" i nie mam tajnych mocy kasowania postów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ładziak - wiem Ale ja nie "zielony" i nie mam tajnych mocy kasowania postów... jeśli jest to ostatni post na stronie to jest taka możliwość w prawym rogu z ikonkami edytuj itp jest też wtedu usuń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ostatni post zawsze możesz wykasować, jeżeli jesteś jego autorem - chyba, że coś się zmieniło w funkcjonalości forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mogę edytować - nie mogę wykasować. Sprawdziłem zanim napisałem Ale może ja ślepy jestem... EDIT O, pardon, faktycznie się da. Moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 nie da sie skasowac jak ktos napisal juz pod toba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.