Tofik Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam.Jestem nowy na forum.Dostałem ostatnio uzywany silnik angielskiej firmy Irvine.Czy te silniki są dobrej jakości?Jakie paliwo? Jak uruchamiać? pozdrawiam Tomek
Konrad Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Powinieneś być z niego zadowolony.co do paliwa podaj pojemność silniczka,gdyż przykładowo dla silnika 2,5ccm a 10cc paliwo bedzie różniło się zawartością nitro.Co do uruchamiania to bylo juz wiele razy wałkowane na forum,opcja szukaj twoim przyjacielem :roll: .Dobrze byłoby gdybyś załączył jakieś zdjęcia.
Tofik Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2009 Co to tnaczy Powinienes byc z niego zadowolony?? jest dobrej jakości?? pojemnosc 3,5ccm prosze o podanie rodzaju paliwa
Grzegorz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Będzie Pan zadowoloooony . Paliwo - olej 20%, nitro 5%, reszta metanol. Najlepiej gotowe.
Kamil6593 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 olej 20% Olej naturalnie rycynowy. Jeżeli silnik jest gotowy do uruchamiania i jest już w hamowni to: 1.Odkręć iglicę o 3 obroty; 2.Daj na max przepustnicę; 3.Przyłóż palec na wlot powietrza i zakręć śmigłem tyle razy aż zaciągnie paliwo i puść palec i zakręć ze dwa razy; 4.Zmniejsz przepustnicę do 1/3 i załóż żarkę i próbuj. Jak nie pali to kilka kropel na tłok (2-3) i próbuj.Mam taki silnik który bez podlania nie pryczy nawet , a kilka kropel i działa.
marcin133 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Olej naturalnie rycynowy. Znakomita większość paliw dla silników dwusuwowych lotniczych opartych jest na olejach które są mieszaniną olei syntetycznych i rycynowego. Dlaczego polecasz czysty olej rycynowy?
f-150 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jak nie pali to kilka kropel na tłok (2-3) i próbuj.Mam taki silnik który bez podlania nie pryczy nawet , a kilka kropel i działa. Noooo to masz super silnik w super stanie. Jak już to do gaźnika a nie na tłok,bo możesz urwać korbę.A w dzisiejszych czasach rycyna to jest dobra na przeczyszczenie.
Kamil6593 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Noooo to masz super silnik w super stanie. To już starocie na ostatkach kompresji :wink: Jak już to do gaźnika a nie na tłok,bo możesz urwać korbę Mi się nigdy tak nie popsuł :| rycyna to jest dobra na przeczyszczenie Ja wole sprawdzone rzeczy :wink: .Bez komentarza.Pozdrawiam Kamil
Swift Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam Na stronie tego angileskiego sklepu, który od wielu lat sprzedaje silniki Irvine, w dziale porad dotyczących paliwa jest dla silników Irvine zalecane paliwo: 18-20% oleju (w tym 2% oleju rycynowego) i 5% nitrometanu. http://www.justengines.unseen.org/acatalog/Model_Fuel_Info.html Pozdrowienia PP
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.