FockeWulf Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witam, czy ktoś z kolegów ma / będzie miał potrzebę zakupienia kolanek 90 stopni do czterotaktów, np. marki Saito, ale niekoniecznie - inne też są możliwe? Chciałem kupić na rodzimym rynku, ale okazuje się, że oryginalne kolanka Saito się łamią i Internet poleca produkty firmy www.rcspecialties.net. Będę kupował w przeciągu tygodnia, jeśli ktoś ma ochotę się podłączyć, zapraszam. Ewentualnie może ktoś ma namiar na podobny produkt, tyle że na lokalnym rynku? Firma ma również do zaproponowania customowe wydechy o wdzięcznej nazwie TurboHeader Muffler? Czy ktoś już testował? Warto? Gdzie zaopatrujecie się w akcesoria - rury do wydechów etc. Te rzeczy są nieproporcjonalnie drogie, a z tego co wyczytałem nietrwałe. Ww. kolanka podobno dają radę i się nie łamią. Pozdrawiam, PS. Zamieszczam w dziale silników, bo bardziej o dyskusję chodzi niż o (P) lub (K). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 W jakich warunkach się łąmią, tak bez powodu, czy przy kraksie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Heh, przy krecie jest to jak najbardziej akceptowalne, ale nie w codziennym użytkowaniu. Poczytałem na anglojęzycznych forach i wskazują na nietrwałość rozwiązania fabrycznego, a i nie wiem, czy na naszym forum temat się nie przewijał. Wystarczy porównać oba adaptery i widać, że jeden jest bardziej zwarty wykonany jako monolit niż ten drugi, gdzie jest łączenie rurek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Witam. Ja mam złe doświadczenia z takimi jak na zdjęciu. Miałem dwie sztuki i obydwa pękły w locie. Nie pamiętam ile czasu służyły ale było to maksymalnie kilkanaście lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Oba kolanka na zdjęciach stanowią oryginalne akcesoria saito. Z relacji na forach wynika, że pęka to pierwsze kolanko. Drugie jest bardziej zwarte. Gdzie Ci pękło?Chce zamówić kolanka i tłumiki w wwsklepie w USA. Podobno nie pękają. Będę Amawial pewnie po weekendzie. Jak chcesz daj znać. Zawsze tańsza przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Pęka tam gdzie kończy się gwint zewnętrzny. To jest jakiś słaby odlew i tu bym upatrywał przyczyny. Wziąłbym jedno kolanko 90st. do Fa-125a. Jaka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi