Cybuch Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Malowanie kadłuba zakończone .Teraz pozostało tylko delikatne pryśnięcie klarem. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Skrzydła oba dwa naprawione. Bałem się ,że z tak rozbitym kadłubem będzie problem z kątami zaklinowania , ale wyszło całkiem fajnie. Teraz czeka oklejanie i ta zabawa z kolorami??. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Początki malowania dolnego skrzydła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 No i "Krystian" za chwile poleci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Jarku , jeszcze kwilka. To malowanie jest dość czasochłonne by dobrze wyszło, ale fajna zabawa kolorami . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cybuch Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Prace nad dolnym skrzydłem zakończone. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Kolego masz fach w rękach. Jaka planowana moc silnika i masa do lotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dzięki. Silnik to MVVS 58 7,5 km , a waga gotowego do lotu to ok. 10 kg. Na nie całe dwa metry rozpiętości to troszkę ciężkawy , ale lata jak rakieta.Pięknie się prowadził . Mam nadzieje , że po remącie nie będzie gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Kupiłem taki silnik do Extry KS 2,35, leży jeszcze w pudelku. Napiszesz kilka słow o regulacji i eksploatacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Regulacja standardowa. Też nie mam jeszcze wyrobionego zdania o tym silniku. Nie polecam automatycznego ssania. Przez tą opcję rozbiłem model, ale może ustawiłem coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Dzisiaj wolny dzień. Myślałem , że podgonię z robotą , ale wyszło inaczej. Wszystko zaczęło się pierdzielić. Lakier oczkował , jakieś zacieki itp. Zostawiłem robotę na jutro . Wiesiu goni , trzeba się sprężać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Wiesiek grzęźnie z czasochłonną dłubaniną , ale już widać koniec , gdybym nie miał do poprawy tego cholernego skrzydła to w tym tygodniu miał bym oklejony model , a właściwie skrzydła bo model jest oklejony i w 90% uzbrojony. A tak dłubię dłubię i ta robota ani za mną ani przedemną, ale jeszcze troszkę i podgonię , z drewnem juz nie wiele mam roboty , a oklejanie to szybka robota. Więc Irek zagęszczaj ruchy , bo jak poprawię skrzydło i skończę robotę z drewnem to już nie będzie szans na to aby twój model był pierwszy skończony, a zbliżanie się do finiszu jest bardzo motywujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 , a zbliżanie się do finiszu jest bardzo motywujące Masz rację. Dzięki Piotruś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Górny płat to inne wyzwanie. Myślałem , że pójdzie lekko , ale myliłem się , inny kształt skrzydła , rysowanie od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Dzisiejszy dzień okazał się lepszym . Wszystko poszło po mojej myśli. Część malowania ukończona. Może nic wielkiego , ale kto malował to wie co jest na rzeczy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Jeden krok do przodu. Były małe problemy by uzyskać jakąś w miarę symetrię w obu skrzydłach , inna rozpiętość. Ale chyba jest w miarę , jak myślicie ?. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Irek jest dobrze , a jak by coś nie do końca pasowało to z 20 metrów i tak nie będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Wiesiu , dzięki.Dobrze piszesz. Tak na marginesie , ile płaciłeś za podwozie i jakim klejem traktowałeś kabinkę ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 5 minut temu, Cybuch napisał: ile płaciłeś za podwozie i jakim klejem traktowałeś kabinkę ?. Za podwozie wraz z wysyłką 145zł A kabinę przykleiłem klejem UHU POWER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Sprawdzałeś czy ten klej nie działa destrukcyjnie na te tworzywo ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi