Grzesiek Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Witam próby ze sterownikiem drukarki nie przyniosły zamierzonego efektu. Dlatego chciał bym zakupić sterownik.I teraz co kupić. 1.cnc usb na TB 6560 +sterowanie Macham 2.arduino uno+ cnc shield 3. Sterowanie po LPT machem Oprawe i sterowanie macha widziałem ma kreatory itp.Natomiast nic nie znalazłem o arduino grbl jak to wygląda intuicyjnie.Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeemil Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 4. Sterowanie po LPT - LinuxCNC Zaglądasz na cnc.info.pl ? Może tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 http://pl.aliexpress.com/item/32351681615.html 5A wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 1 godzinę temu, eeemil napisał: 4. Sterowanie po LPT - LinuxCNC Zaglądasz na cnc.info.pl ? Może tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Linux odpada nie mam linuxa a pozatym sprawiał mi wiele problemów w obsłudze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 To napisz jeszcze czy potrzebujesz programu do obsługi czy urządzenia do sterowania silnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Marek napisane jest sterownik to chyba powinno być jasne że chodzi o elektronike.Postawiłem jednak na macha po lpt.I prośba vzy moze mi ktoś wytłumaczyć łopatologicznie jaka jest zależność tych wartosci ze screena.Prójąc wygenerować gkod z kreatorów to zawsze coś nie pasuje z wartościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Emil pisał o linuxcnc więc już sam się pogubiłem. Widać dobrze cię zrozumiałem. Podaj jeszcze ile osi i jaki prąd silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 2osie X Z Silniki takie.Nie wiem czy nie będą za słabe ale to sie zmieni.Narazie traktuje to jako nauke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 To tak po taniości 3 osie 5A, TB6600HG https://pl.aliexpress.com/item/32271519334.html https://pl.aliexpress.com/item/32613336182.html taniej już chyba się nie da. W zestawie oprogramowanie. Ale na legalność nie masz co liczyć. (Mach 3) Reszta należy do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dzięki Marek zobacz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi