Elvis Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Panowie, jak fachowo z polskiego nazywa się ta część? Zawór kontaktronowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Wygląda jak jakiś zawór zwrotny.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reed_valveWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zdaję się, że zawór membranowy. Osobiście jakoś wolę płytkowy i tak też się trafia . 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Ano właśnie, po angielsku tak się nazywa "Reed valve". Też myślałem że to zawór membranowy jednak analogiczna nazwa określa też "uszczelkę" w gaźniku - o ile się nie mylę, bo do tej pory nie zgłębiałem budowy gaźnika - a to są dwie różnie wyglądające części i trochę mnie to zamotało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 zdecydowanie membranowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Yep, po naszemu, w kontekście silników 2t to zawór membranowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dzięki Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi