Francka Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Budowa modelu od podstaw do finału polecam obejrzeć cały film i dostosować pomysły do własnych potrzeb . Wiem , że nie masz podstawowych wiadomości na temat budowy modeli pływajacych wiec może to Ci pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Ja jedynie nie mam konceptu jak uszczelnić pokład który jest bez możliwości zrobienia zrębnicy, jakieś uszczelki bo w ostateczności pompa wody pozostaje ? Nie twierdze ze mam doświadczenie w budowie modeli pływających niemniej coś tam budowałem a najwięcej remontowałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 16 minut temu, Marek_Spy napisał: jedynie nie mam konceptu może to Ci sie przyda https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3622171.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Dzięki Jacku dożo fotek ze szczegółami i napisałem już do autora może coś podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 A w czym problem, żeby dorobić pokład, tam gdzie powinien być a 1 otwór zastąpić 3 - mniejszymi ? I uszczelnienia (? raczej zabezpieczenia przed zalaniem) zrobić - jak chłopcy proponują ? Właśnie przymierzam się do zrobienia MAS-a dla wnuka i dlatego temat mnie zainteresował... 3 Speedy 400 to dla podziałki 1/6 ? Myślałem powiększyć Małego Modelarza 3x i 4x 130 powinny wystarczyć z nadmiarem ? Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 nadal tego nie widzę ale zobaczymy może coś wymyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olador Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 W moim przypadku - pokład jest zdejmowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 nadal jestem na etapie planowania, jeszcze rysuje rozne małe elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Żeby nie być gołosłownym takie wstępne szkice, mam trochę kłopotów z wymiarowaniem i pasowaniem ale to fajna zabawa. 11.bmp 22.bmp 33.bmp nie wiem jak dodać bmp żeby był obrazek 44.bmp 22.bmp 11.bmp 33.bmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 teraz już się udało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olador Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Marku czekam na ciąg dalszy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Musiałem parę rzeczy pozmieniać i obecnie drukuje się torpedę Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Marek_Spy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Tak się zastanawiam z czego zrobic szyby, jakieś wskazówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Pleksi 1 mm. Niektórzy wykorzystują opakowania od płyt CD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 5 minut temu, JADAR62 napisał: Pleksi 1 mm. Niektórzy wykorzystują opakowania od płyt CD. A o tym nie pomyślałem, dobry pomysł bo łatwo się obrabia i można chyba kleić acetonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 coś tam się drukuje ale wolno to idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi