meteor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 W tym temacie chciałbym przedstawić chyba pierwszy w Polsce model AXN Float-Jet. Model uważam za bardzo starannie wykonany, jednak posiada kilka rzeczy które bym zmienił ale o tym później :wink: . Zestaw zawiera wszystko potrzebne do ulotnienia oprócz aparatury i pakietu. W zestawie znajduje się całą potrzebna galanteria: Pudło całkiem niewielkie: kadłub wygląda tak: silnik wygląda mi na Emaxa 2812, brak żadnych oznaczeń lecz wymiarami pasuje bagnet z rurki szklanej, ścianki dość grube, wygląda bardzo solidnie. Wklejony jest na stałe w jedną połówkę płata. skrzydła prawie jak od ES MPX i w całej okazałości Jedną z wad tego modelu jest zawias na sterze kierunku: działa to jako tako... Jutro odbędzie się oblot więc napisze co nieco o własnościach lotnych Model udało mi się wyważyć pakietem 2S 1000mAh - wsunięty w sam dzióbek, z pakietem 3S 1000mAh również bezproblemowo się wyważa Model ma wycięte otwory chłodzące na dziobie i wylotowe pod wieżyczką silnika. Na dziś wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Spoznilem sie bo chcialem zobaczyc kadlub wzdloz od srodka jak wyglada. Mozna prosic o fotke ze zdjetą kabina oraz podanie jej szerokosci? (chodzi o montaz aparatu oczywiscie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 A czy przypadkiem kadłub nie przychodzi sklejony ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Fajnie jakby nie przychodzil sklejony, latwiej platforme zrobic. Zobaczymy co Meteor powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Kadłub przychodzi sklejony. Ma wamontowane juz wszystkie serwa i silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A jakiś namiar na model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359 Uzupelniajac informacje z innego watku: http://pl.youtube.com/watch?v=R9PkAxlt_sg http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=972336 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 a ile płaciłes za przesyłke tego cuda bo jak czytam na ich stronie to koło 40$powinna kosztowac przesytłka - 2/3 ceny modelu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Model + przesyłka = $106.52. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam Kolejny już chyba setny , klon ES: http://www.der-schweighofer.at/artikel/73937/parkfun_fusion_arf_1380mm Z pzresyłką z Austrii, jeżeli dobrze liczę wychodzi jakies 60EUR. Model plus silnik. PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Model dziś oblatany z pełnym sukcesem Potrafi latać wolno i szybko, nie lubi zbyt małych prędkości-wali sie na skrzydło. Sebastian nagrywał film ale nie wiem czy będzie coś widać bo było szare niebo. I model jest bardzo oszczędny, przez 45 minut nie wylatałem pakietu 3S 1300mAh Start ze śniegu bezproblemowo, przy lądowaniu można puścić drążki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 To czekamy aż sebastian usiądzie za drążkami A jak wrażenia co do radia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Myślę że za tą cenę radio świetne Mogli by dopracować drążki bo strasznie kiepsko chodzą... W weekend polatamy na kablu trener-uczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Warunki były koszmarne. Białe niebo, biała ziemia, biały model. Czasami miałem problemy z odszukaniem modelu na niebie. Ale coś wyszło, zapraszam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 GIT, prawie świecą wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Bardzo udany filmik - z pomysłem! :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ale krótko... model tak wchodzi bo ma prędkość początkową, później model nie wspina się tak żwawo. Do lotu po prostej wystarczy użyć 1/4 gazu. Jak widać na filmie lot na plecach nie stanowi problemu Filmik udany, kolega ma wprawę, pracuje w TV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Super filmik. Pocwiczysz latanie Seba i sadze ze w przyszlosci bedziesz nas raczyl niezlymi produkcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Obejrzałem z przyjemnością, filmik świetny, natomiast mam wątpliwości co do lokalizacji.. czy to nie jest czasem zamarznięte jezioro, lub coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Owszem jest to zamarznięty zbiornik wodny, pokrywa lodu ma 30cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.