MaciekK Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Cześć W ramach jednego z projektów dla młodzieńca z naszego klubu poszukuję wszelkich materiałów o lodołamaczu typ L-500. W modelarzu z 1966 numer 5 na stronach 14 do 17 są plany jednostki z tej serii ŻUBR - posiadamy je. jeżeli ktokolwiek coś wie i może pomóc proszony jest o kontakt z najbliższym telefonem do mnie - 505 208 726 lub email rconline@rc.edu.pl pomóżcie będziemy dzwięczni Maciej Kozłowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Pogadaj tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 14 minut temu, Konrad_P napisał: Pogadaj tu Dzięki ale oni tam rozmawiają o L-1000 i plany do niego też są z Modelarza... Właśnie czytając kolegę który tam pisze o swoich rozważaniach też wspomniał o problemach z planami w modelarza ( z szacunkiem do Modelarza ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Co tu szukać.....trzeba ustalić czy jeszcze Wody Polskie go eksploatują , po czym ustalić gdzie on odpoczywa po sezonie lodołamania . Widziałem kiedyś jak wyjeżdżałem z Włocławka drogą na Płock , to po prawej stronie jest taka baza - stocznia i tam ich kilka widziałem jak stały wyciągnięte na ląd.....może tam? Jest taka strona ,,Żegluga Śródlądowa" , i tam jest opis techniczny wspomnianej jednostki , sądząc po latach konstrukcji i budowy to chyba już nie ma go w eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 27 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 12 godzin temu, cezar65 napisał: sądząc po latach konstrukcji i budowy to chyba już nie ma go w eksploatacji. No właśnie dlatego mamy problem z dokumentacją - powolutku zbieram zdjęcia, ekrany z kronik i filmików. Młodzieniec szuka znalazł sam kilka fotek. Jak ktoś coś ma - jeżeli jest uprzejmy proszę o podzielenie się.... może ktoś jeszcze coś wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Na stronie o której pisał Cezary - holownik "Konrad" ex "Żubr" http://zegluga.szympanstudio.pl/displayimage.php?album=129&pos=1 Edytowane 28 Lutego 2021 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, kaszalu napisał: Na stronie o której pisał Cezary - holownik "Konrad" ex "Żubr" http://zegluga.szympanstudio.pl/displayimage.php?album=129&pos=1 Witam Dzięki - znamy tę stronę i te fotki. Jest z tym związana dość dziwna informacja. Mianowicie numer tej jednostki w systemie \IMO\ a numer ten bez względu na właściciela, armatora jest ten sam na cały czas istnienia ( 5193163 ) lokalizuje ostatnią znaną pozycję w zatoce Gwinejskiej..... A numer właśnie jest identyfikowany na KONRAD - jako ex holownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Żadna dziwna informacja- taki numer posiadają wszystkie statki świata .System numerów identyfikacyjnych statków IMO został wprowadzony w 1987 r. Poprzez przyjęcie rezolucji A.600 (15) jako środek mający na celu zwiększenie „bezpieczeństwa morskiego i zapobiegania zanieczyszczeniom oraz ułatwienie zapobiegania oszustwom morskim” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 9 minut temu, dziobak napisał: Żadna dziwna informacja- taki numer posiadają wszystkie statki świata .System numerów identyfikacyjnych statków IMO został wprowadzony w 1987 r. Poprzez przyjęcie rezolucji A.600 (15) jako środek mający na celu zwiększenie „bezpieczeństwa morskiego i zapobiegania zanieczyszczeniom oraz ułatwienie zapobiegania oszustwom morskim” Proszę przeczytaj jeszcze raz co napisałem - napisałem dość wyraźnie - numer Konrada ( ex Zubr ) jest mu przypisany na cały czas żywota. A teraz pływa po zatoce Gwinejskiej... i to mnie dziwi - jego lokalizacja ( chodzi o klasę jednostki, jej wielkość i typ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Sory , źle zrozumiałem? Nie ma czemu się dziwić, tam pływa wszystko co nie tonie. Pływałem tam na masowcu z cementem, a dokładnie do Lagos. Może on pływa po lagunie Lagos????Tu jest taka stronka gdzie można znaleźć statek ,ale, Konrad ma wyłączony transponder https://www.marinetraffic.com/ar/ais/home/centerx:3.519/centery:6.332/zoom:12 Znalazłem taki wpis:: IMO : 5193163 Nazwisko : KONRAD Typ statku - Ogólne : Holownik Typ statku - dane szczegółowe : holownik Status : wycofany z eksploatacji lub utracony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi