Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. awiator Opublikowano 25 Lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Witam. Chciałbym przedstawić motoszybowca w układzie bezogonowca HAI-4, autorstwa WolwgangaWerlinga. Model zbudowany własnoręcznie z planów zamieszczonych w FMT. Sory za kiepskie fotki. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Nie no Przemek nie rób se jaj. Kurde pisz tu szybko jak go budowałeś z czego, co w nim siedzi no i jak lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Technologia wykonania to tradycyjna stolarka, przenoszenie rysunków na drewno, wycinanie piłką włosową, szlifowanie i klejenie. Powierzchnia skrzydeł to skorupa z balsy. Wszystko oklejone folią. Napęd to SK3 4250 500,sterownik prędkości obrotowej silnika to Jeti 66a.serwa Corona CS-239MG.Model do spokojnego latania w termice, bardzo tolerancyjny na wybryki pilota, super stateczny, z spokojną charakterystyką przeciągnięcia, a do tego dobrą doskonałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 No to teraz tylko poprosimy o jakiś filmik z lotu. PS Długo go budowałeś? Może masz jakieś foki z etapu budowy i wstawiłbyś tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 ❤️❤️❤️ Masz plany w papierze? Jeśli masz, to chce je kupić Absolutnie uwielbiam planki i zdecydowanie potrzebuję takiego w swoim życiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Plany są dostępne tutaj, o ile Przemek potwierdzi, że to te: https://shop.vth.de/bauplan-hai-4-3201478/ Raz od nich kupiłem plany i przyszły, więc mogę polecić. Nie wiem ile kosztuje u Was ksero A0 ale widziałem w tym tygodniu niedaleko mnie cenę 65pln, więc koszt oryginalnych planów, gdyby jeszcze ktoś się zgłosił (jest rabat) nie wygląda tragicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Planu jak plany, kit jest dostępny:https://shop.vth.de/fraesteilesatz-hai-4-6211690/ W sumie wygodne, bo i tak chciałem to przerysować w CADa i rzucić na laser. Orientujecie się co zawiera zestaw? Bo na zdjęciu wygląda jak shortkit (czyli np. bez balsy na keson). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Pełny zestaw to chyba tutaj https://shop.vth.de/material--und-fraesteilesatz-hai-4-6211689/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi