Grzesiek Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 Mam program TC 18 ful wersja.Jak połaczyć węzły w jedna linie..
mgr Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 11 godzin temu, Grzesiek napisał: Jak połaczyć węzły w jedna linie.. Czym są te Twoje węzły? Punkty jakieś czy jak? Bazując na TC Deluxe: Jeśli to punkty, wybierz narzędzie polylinii i użyj ich jako punktów odniesienia (włącz snap i klikaj, rysując nową polylinię) Jeśli to linie tylko nie połączone, Jest opcja JoinPolyline, wybierz narzędzie, włącz opcję auto-join (lewy dolny róg ekranu) i kliknij na co trzeba. Jeśli to polylinia ale nie zamknięta to zaznacz, wybierz EditTool (CTRL+SPACJA) i na dole (lewy dolny róg) wybierz opcje CLOSE. Jeśli to jeszcze coś innego, wrzuć jakiś screen by bardziej zobrazować o co chodzi
mgr Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Ja to robię tak, mając taki element: Klikasz i patrzymy co się podświetla. Widać, nie jest połączone, góra się nie zaznaczyła. Wybierasz JoinPolyline (Modify->JoinPolyline), i ważne na dole klikasz AutoJoin, wtedy zaznaczasz którąkolwiek linię, wszystkie linie które się stykają, połączą się w jedną polylinię. Na koniec dla pewności, EditTool (CTRL+SPACJA) gdy element jest zaznaczony i sprawdź czy element jest zamknięty, (na czerwono na dole) Jeśli opcja nie dostępna, to OK - linia zamknięta, jeśli można to kliknąć to klikaj by zamknąć polylinię.
Grzesiek Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 A gdzie mam to nażędzie wyciągnąć? Na panelu nie mam.To auto.
mgr Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 W wersjach Deluxe 2015, 2017, 2020 jest tam gdzie na screenie, zaznaczone na czerwono. Jak w 18 pro nie ma, to po prostu kliknij JoinPolyline i zaznacz co trzeba na koniec 'Finish' i gotowe.
Grzesiek Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 1 godzinę temu, mgr napisał: W wersjach Deluxe 2015, 2017, 2020 jest tam gdzie na screenie, zaznaczone na czerwono. Jak w 18 pro nie ma, to po prostu kliknij JoinPolyline i zaznacz co trzeba na koniec 'Finish' i gotowe. Jak robie jak piszesz i Finisz mam taki komunikat.Nic się nie zmienia,może wyśle Ci plik i zobacz co jest z nim nie tak?
mgr Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Pewnie podeślij, a jak masz tam takie przerwy, to spróbuj Meet2Lines,
Grzesiek Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Opublikowano 21 Marca 2021 Te przerwy to mostki ale ich nie chce.Ale nie tylko wnich tkwi problem.Podaj email Na Pw
mgr Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Zamykając temat... Z tym plikiem jest wszystko OK, tzn. jest pięknie przygotowany na laser. Problemem jest to, że Ty próbujesz go wyciąć na frezarce, więc masz program CAM, a CAM wymaga pełnych obiektów. Te wszystkie lasery tną po prostu plik po linii, dlatego sami robimy mostki i dodajmy offset promienia, typowo dla materiałów twardych 0.08mm. Na frezarce z kolei, CAM ma wygenerować gcode, i on sam uwzględnia offset narzędzia ew. mostki jeśli są dodane. Dlatego pliki muszą być 'czyste', pełne polylinie bez przerw. Resztę i plik masz na skrzynce pocztowej.
Rekomendowane odpowiedzi