Zalatany Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Opublikowano 29 Marca 2021 Jakie to wszystko proste....jak Ty to opisujesz Jak zobaczyłem pierwszy raz zdjęcia BOTa z miejsca zakochałem się w jego wyglądzie a w szczególności w obrysie skrzydła. Myślałem że nadaje się idealnie to termiki. Po waszych uwagach muszę to porządnie przemyśleć zanim zdecyduje się brnąć w ten projekt . Z drugiej strony rzucenie się na trochę głębszą wodę i modyfikację skrzydła może przynieść dodatkowe doświadczenie i satysfakcję...chociaż trochę ryzykowne. Ale jak to się mówią , bez ryzyka niema zabawy
dariuszj Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 Osobiście nie bardzo widzę zrobienie żeber w bloczkach przy takich zbieżnościach jak w BoT. Nawet przekładka z depronu to będzie mało, żeby to sensownie wyszło. Ja w częściach zbieżnych bym robił żebra pojedynczo. Nie chcąc się narobić zamiast ręcznie można wycinać laserem czy innym CNC.
Andrzej Klos Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 5 godzin temu, Zalatany napisał: Jakie to wszystko proste....jak Ty to opisujesz Jak zobaczyłem pierwszy raz zdjęcia BOTa z miejsca zakochałem się w jego wyglądzie a w szczególności w obrysie skrzydła. Myślałem że nadaje się idealnie to termiki. Po waszych uwagach muszę to porządnie przemyśleć zanim zdecyduje się brnąć w ten projekt . Z drugiej strony rzucenie się na trochę głębszą wodę i modyfikację skrzydła może przynieść dodatkowe doświadczenie i satysfakcję...chociaż trochę ryzykowne. Ale jak to się mówią , bez ryzyka niema zabawy Piotr, Mysle, ze za bardzo sie przejmujesz ?. Uwagi jakie proponuje Patryk, sa standardowe i sprawdzone.
Rekomendowane odpowiedzi