Zalatany Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Jakie to wszystko proste....jak Ty to opisujesz Jak zobaczyłem pierwszy raz zdjęcia BOTa z miejsca zakochałem się w jego wyglądzie a w szczególności w obrysie skrzydła. Myślałem że nadaje się idealnie to termiki. Po waszych uwagach muszę to porządnie przemyśleć zanim zdecyduje się brnąć w ten projekt . Z drugiej strony rzucenie się na trochę głębszą wodę i modyfikację skrzydła może przynieść dodatkowe doświadczenie i satysfakcję...chociaż trochę ryzykowne. Ale jak to się mówią , bez ryzyka niema zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Osobiście nie bardzo widzę zrobienie żeber w bloczkach przy takich zbieżnościach jak w BoT. Nawet przekładka z depronu to będzie mało, żeby to sensownie wyszło. Ja w częściach zbieżnych bym robił żebra pojedynczo. Nie chcąc się narobić zamiast ręcznie można wycinać laserem czy innym CNC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 5 godzin temu, Zalatany napisał: Jakie to wszystko proste....jak Ty to opisujesz Jak zobaczyłem pierwszy raz zdjęcia BOTa z miejsca zakochałem się w jego wyglądzie a w szczególności w obrysie skrzydła. Myślałem że nadaje się idealnie to termiki. Po waszych uwagach muszę to porządnie przemyśleć zanim zdecyduje się brnąć w ten projekt . Z drugiej strony rzucenie się na trochę głębszą wodę i modyfikację skrzydła może przynieść dodatkowe doświadczenie i satysfakcję...chociaż trochę ryzykowne. Ale jak to się mówią , bez ryzyka niema zabawy Piotr, Mysle, ze za bardzo sie przejmujesz ?. Uwagi jakie proponuje Patryk, sa standardowe i sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi