Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, marnod2 napisał:

Mam na myśli te niebieskie

te niebieskie to jest jakieś zdjęcie plakatu z internetu.

Model rysowałem na podstawie przekrojów dla modelarzy redukcyjnych 1:72, bodajże z Aero. Jak nie masz tych to mogę wkleić.

Opublikowano
15 godzin temu, marnod2 napisał:

Błędy to krótsze skrzydła po 15mm na stronę, tyleż samo na długości kadłuba

Dla typowej wielkosci modelu latajacego to nie jest wiele i da sie latwo skorygowac w Photoshopie (badz rownorzednym programie darmowym) na podstawie przeliczonych do zadanej skali wymiarow oryginalu, a te ostatnie chyba nie sa trudne do zdobycia w sieci. Mysle, ze poradzisz sobie bez problemu, wiec tragedii nie ma.

Gość marnod2
Opublikowano

Witam. 

Dziękuję za szybką odpowiedź. Posiadam te rysunki. Jeszcze jedna prośba, odległość pomiędzy początkiem skrzydła a początkiem statecznika (alieron) i długość przodu kadłuba do skrzydła. Wystarczy zwykły pomiar metrowka. Dzięki za pomoc. 

Pozdrawiam. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W tym roku będzie 80 rocznica D-day. Pomyślałem sobie, że odświeżę malowanie przez nawiązanie do jednego z okolicznościowych malowań jakie miał A-10

20240428_185136.thumb.jpg.6b4353260f2a93a29b59a439f69c278c.jpg

091231-F-0000X-001_650.jpg.094461445df75509586194fe0e650e2d.jpg

• Lubię to 2
  • 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.