Artur Lis Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam Mam problem z aparaturą włączyłem ją , podpiołem serwa do odbiornika właczyłem przez chwilę ładnie pracowała (serwa sie ładnie wychylały )i po kilku minutach z ośmiu serw zaczeły tylko dwa reagować na drązki a 6-ść pozostałych same się wychylaja bez sterowania tylko z minimalnym wychyleniem sprawdziłem zasilanie w odbiorniku jest ok, potem wykasowałem ustawienia dla srew (mix)to samo przeszedłem do funkcji Standart i dalej to samo , może z odbiornikiem coś nie tak ,zasilanie w apce wynosi 10.9V to sam nie wiem co mogło się stać Pozdrawiam Artur
Norbert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 A bawiles sie na złożonej antenie czy na wysuniętej?
Artur Lis Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2009 wogóle nie wkręcałem anteny , prawie zawsze jak w domu robie ustawienia w niej to nie zakładam anteny.
skidan Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 wogóle nie wkręcałem anteny , prawie zawsze jak w domu robie ustawienia w niej to nie zakładam anteny. To ja mam tylko nadzeję, że nie stało się najgorsze. Na przyszłość: NIGDY WIĘCEJ TAK NIE RÓB. Antena zawsze musi być rozsunięta!!!
Raffik Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 wogóle nie wkręcałem anteny , prawie zawsze jak w domu robie ustawienia w niej to nie zakładam anteny. mozliwe ze padla koncowka mocy...
Artur Lis Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2009 Rozumiem ze chodzi o końcówkę mocy w Module W.CZ. jeżeli tak to trzeba moduł wymienić lub tą końcówkę mocy o ile się opłaca w takiej apce wymieniać , tylko dziwi mnie to ze tak w uruchamiałem nadajnik przez parę dobrych lat i nic się nie stało do tej pory aż do wczoraj. Pozdrawiam Artur
Norbert Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 aż do wczoraj i w koncu sie stalo...
Artur Lis Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2009 No to Panowie takie pytanie mam czy znacie kto w Polsce serwisuje Aparatury Pozdrawiam Artur
proximusbb Opublikowano 20 Stycznia 2009 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Na wstępie chciałem powitać wszystkich bo do tej pory ograniczałem się tylko do czytania forum Artur myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie jak zobaczymy problem na "żywo" i sprawdzimy nadajnik z innym odbiornikiem i odbiornik z innym nadajnikiem... nie chce Cie martwić ale czuje ze koledzy mają rację z tą końcówką mocy. Pozdrawiam Bogumił
japim Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czyli co - dla każdego kanału jest inna końcówka mocy? Na dwóch kanałach wszystko jest ok - a padły pozostałe? Coś mi tu jednak nie pasuje...
Artur Lis Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2009 Mode 1 reaguje na ruch serwa , Mode2 reaguje na 50% a pozostałe same się wychylają minimalnie , a Funkcja Serwo Test działa bez problemu i można programować a wyniki jak na początku sprawy, jeżeli była by to końcówka mocy we W.CZ ? to jeszcze pół biedy ale co jak nie będzie w sklepach ani końcówki ani zamiennika na polskie części elektroniczne? Pozdrawiam Artur
WZ Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 a sprawdż jej zasięg , bo ja przy swojej FC16 mam taką sytuacje przy bliskiej odległości około 50m serwa reagują , jak odejde dalej to już nie i nieważne czy antena wyteleskopowana czy schowana i też niewiem co nawaliło , z innymi odbiornikami jest to samo
-==PEGAZ==- Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jako że sam wdałem się w bezsensowne dysputy nie na temat, posprzątałem tu. Trzymamy się dalej tematu.
Marek_Spy Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 A nie masz włączone PCM ? Czasem tak działa na PPM . Jezeli masz PCM i kabel DSP to wykluczysz moduł w. cz. Ja zawsze moje Futaby uruchamiałem bez anteny, maja zabezpieczenia .
Artur Lis Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 cały czas mam na PPM bo odbiornik mam PPM na PCM nie przełączam bo nie mam odbiornika PCM . Ale mam inne pytanie dotyczące wymianę modułu W.CZ 35Mhz na Moduł 2.4GHz, czy te rozwiązanie będzie działać korzystnie ???
Marek_Spy Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 to zalezy co jest przyczyna , Jeżeli padła czesc w.cz to tak ale jezeli to siedzie w m.cz to nic to nie zmieni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.