japim Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Surfując po aliexpress natknąłem się na takie fajne wtyczki: https://pl.aliexpress.com/store/3516063 Co prawda ograniczone do 30A ciągłego - ale można stosować dwa złącza dla 60A. No i idealne na połączeniu skrzydła/kałub. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Albo: https://pl.aliexpress.com/item/1005002484766996.html Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 54 minuty temu, kojani napisał: Albo: https://pl.aliexpress.com/item/1005002484766996.html Skracaj linki do html. A dwa: bardzo fajne, tylko nie mają blaszek do mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 17 godzin temu, japim napisał: Surfując po aliexpress natknąłem się na takie fajne wtyczki: https://pl.aliexpress.com/store/3516063 Co prawda ograniczone do 30A ciągłego - ale można stosować dwa złącza dla 60A. No i idealne na połączeniu skrzydła/kałub. Stosujemy już od roku w modelu GP 14 Velo skala1:2,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Szeroki zakres tego typu złącz, bardzo dobrej jakości oferuje firma Conec. Do kupienia np. w TME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 46 minut temu, TomekP napisał: Szeroki zakres tego typu złącz, bardzo dobrej jakości oferuje firma Conec. Do kupienia np. w TME. Fajne - ale cena to jakaś kosmiczna. Dla przykładu dla pierwszego złącza: na Ali część męska 6,30 + wysyłka TME: obudowa 14,77 + złącze męskie 2x 5,77 = 26,31 (netto) = 32 brutto + wysyłka. Plus tylko taki że są na miejscu i można dać złącze specjalne do 40A Czy jakość jest 5 x lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 23 minuty temu, japim napisał: Fajne - ale cena to jakaś kosmiczna. Dla przykładu dla pierwszego złącza: na Ali część męska 6,30 + wysyłka TME: obudowa 14,77 + złącze męskie 2x 5,77 = 26,31 (netto) = 32 brutto + wysyłka. Plus tylko taki że są na miejscu i można dać złącze specjalne do 40A Czy jakość jest 5 x lepsza? Złącza Coneca znam z zastosowań przemysłowych i ich jakość jest potwierdzona, natomiast nie mam porównania do złącz z Ali. Być może też są dobre, ale jeżeli ktoś stosuje to w modelu klasy wspomnianego GP 14 Velo, to jednak pewność połączenia jest na pierwszym miejscu. Podałem to po prostu jako alternatywę, ponieważ złącze jest znane i stosowane od długiego czasu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, TomekP napisał: Złącza Coneca znam z zastosowań przemysłowych i ich jakość jest potwierdzona, natomiast nie mam porównania do złącz z Ali. Być może też są dobre, ale jeżeli ktoś stosuje to w modelu klasy wspomnianego GP 14 Velo, to jednak pewność połączenia jest na pierwszym miejscu. Podałem to po prostu jako alternatywę, ponieważ złącze jest znane i stosowane od długiego czasu ? Tomek - oczywiście. Im więcej opcji tym lepiej. Każdy dobierze coś dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Wtyki do Velo zakupiłem na AliExpress przed montażem trochę się nimi pobawiłem. Wszystko wydało się ok wiec wyładowały w modelu. Prawie 90 lotów i zdają egzamin. Dodatkowo przewody zabezpieczone klejem na gorąco. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi