barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 witam chciałbym zacząć troszkę z samolotami ale na początek chciałbym kupić jakiegoś gotowca..sam mam tylko aparaturę od lamy v3.. a model jakiś do max 200zł się znajdzie bez aparatury ?? bo chyba aparatura od lamy v3 da rade.. ? aha mam też odbiornik 6-kanałowy e-sky .. dałby rade razem z tą apką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Nadajnik to raczej nie będzie nadawał się z powodu małego zaięgu - śmigłowcami nie lata się tak daleko ja samolotami. Odbiornik E-Sky służył u mnie długo - w samolotach - więc będzie OK (czy to też od Lamy :?: ). model w tym przedziale finansowym też powinien się trafić. Masz już w dziale trochę takich na początek wymienionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Skoro masz nadajnik i odbiornik to dlaczego jeszcze nie sprawdziłeś sam czy to będzie razem działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ja polecam sprzedać nadajnik i odbiornik, i kupić zestaw Nemo firmy E-sky. Samolot ponoć dla początkującego idealny, w zestawie jest wszystko niezbędne do lotu. Radio w zestawie jest pewnie bardziej samolotowe niż helikopterowe, więc z zasięgiem nie powinno być problemu. Polecam lekturę wątku o tym modelu. Poszukaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 odbiornik zwykly e-sky 6 kanalow nie tme od lamy.. a tka wogole to mam pytanie..przedchwilą chciałem przełączyc te kabelki z lamy na ten odbiornik 6-kanałowy i mam takie pytanko...gdzie sie pakiet podłacza ? ^^ myślałem że do odbiornika :] EDIT: tylko ja nie mam doświadczenia dużego..lamą nei zrobiłęm żadnego lotu tzn oderwalem sie od ziei na pare cm i tyle..a takto stoi na polce z 3 miesiące ? ;p wiecie gdzie mozna kupic silniczek do lamy ? bo sie spalil mi jedne..ten od dolnego śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Skoro jesteś "zielony" to nie kombinuj niczego sam bo spalisz to co masz. Pakiet podłączasz do regulatora a regulator do odbiornika pod pin "3" czyli gaz ;D Odbiornik będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 A wszelkie podzespoły do Lamy w kraju można kupić tutaj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 dzieki panowie a z t samolotem to jak ? :] a jak sobie kupie jakieś takie coś małe ale bez elektroniki to łatwo sie to montuje wszystko dosyć ? :] i ile serw wystarcyz zeby lecialo i sie dalo sterowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 dzieki panowie a z t samolotem to jak ? :] a jak sobie kupie jakieś takie coś małe ale bez elektroniki to łatwo sie to montuje wszystko dosyć ? :] i ile serw wystarcyz zeby lecialo i sie dalo sterowac ? A może pomyśl o zestawie RTF? Np. Nemo? Ma też nadajnik od Lamy i taki odbiornik jak pisze, tyle, że model apki jest deczko inny i ma większy zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 a jaki by mial mniej wiecej zasieg z aparatura od lamy ? orientuje sie ktos ? :/ albo sama aparatura jakas do samolotow i heli ile kosztuje ? taka tańsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Polecam poczytać forum bo temat juz był poruszany. Nadajnik masz, odbiornik z regulatorem od lamy niestety sie nie nadaje. Potrzebujesz kupić odbiornik E-sky ~60zl. Ale zakładam ze ten o którym piszesz [6kanalowy] dziala. Serwa możesz wymontować z lamy. Teraz decyzja czy ma to być szybowiec czy samolot. Za szybowiec z epp [rozsadnych rozmiarów] zaplacisz 260zł + jeszcze 2 serwa + 4xAA pakiet. W zestawie modelu Arcus jest takze guma do startów. Jezeli decydujesz sie na samolot to komplet Nemo wyjdzie ci najtaniej, dostaniesz drugi nadajnik [który mozesz sprzedac w dziale giełda] i wszystko czego potrzebujesz masz w jednym miejscu. Bardzo szeroko został temat nemo opisany w dziale elektryki/trudne poczatki. Zachęcam do lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 a czy jako pierwszy model do nauki dobra była by taka latająca deska ? widziałem u znajomego modelarza ktory pomogl by mi taką zrobić...posiada ona tylko 2 serwa.. bo do samolotu potzrebuje tylko serwa , regulator silnik i odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 bo do samolotu potzrebuje tylko serwa , regulator silnik i odbiornik ? i akumulator oczywiście.Latająca deska? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 chodziło mi o wygląd takie to płaskie było jak deska :] a pakiet mam od lamy..do chyba będzie pasował.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 latające skrzydło ? Pakiet od lamy będzie raczej za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 kształt = deska klozetowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 o takim jeszcze nie słyszałem. może jakieś foto dasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 barton3 może daj jakieś zdjęcie lub link do takiej ,,deski'' bo z twojego określenia ,,deska klozetowa'' za dużo się nie dowiemy EDIT: mtk pisaliśmy w tym samym czasie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 nie mam zdjęć ale było takie małe no..nie widzieliscie deski klozetowej ? ^^ na koncu miało 2 lotki i tyle silniczek i śmigiełko z przodu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Tak wiem o co chodzi ale watpie aby byl to model odpowiedni dla początkującego. Wszystko co checesz wiedziec w sumie zostalo napisane na tym forum. Wystrczy wejść w odpowiedni dział lub użyc szukaj http://pfmrc.eu/search.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.