TBaki Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Czas na Nieuporta ? kiedys miałem ten model i bogatszy o pewne doświadczenia myślę że uda się go ciekawie zbudować. Tak to wygląda po wyjęciu z pudła. No to zaczynamy Na razie niewiele widać ale muszę odpalić moje CNC Tak na marginesie ciekawe ile osób umie jeszcze to CNC obsługiwać ?
Marek_Spy Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Czas na Nieuporta kiedys miałem ten model i bogatszy o pewne doświadczenia myślę że uda się go ciekawie zbudować. Tak to wygląda po wyjęciu z pudła. No to zaczynamy Na razie niewiele widać ale muszę odpalić moje CNC Tak na marginesie ciekawe ile osób umie jeszcze to CNC obsługiwać Chyba jeszcze potrafię ale idealnie prosto już nie Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
TBaki Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2021 dalsze prace - statecznik poziomy Koncepcja jest taka że zamiast pchać na przód ołów zrobie sklejkowy "domek" pod silnik a po bokach będą serwa do wysokosci i kierunku
Grzechu RC Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Jak się kiepsko wyważa, to w domek wpakuj baterię. I będziesz miał wiekszą powierzchnie klejenia za wręgą.
TBaki Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2021 prace idą dalej z rozpędu nie zrobiłem paru zdjęć. trochę pokombinowałem przy sterze kierunku Aktualnie sklejaja sie płaty w całosć
TBaki Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zostało dodać trochę wheteringu i wsadzić elektronike 1
TBaki Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2021 No i poleciał!!! Pierwsze wnioski: Opłaciło się wstawić serwa na sam przód bo wystarczyło dodać tylko 10g ołowiu i lata. Jest zadziwiająco stabilny przy małych prędkościach i dość zwrotny. Jak polatam wiecej to uzupełnie dziś było bardzo termicznie więc ciężko mi było wytrymować i wyczuć ostatecznie model. Trzeba polatac w spokojniejszym powietrzu. Ale jest super.
Marek_Spy Opublikowano 19 Czerwca 2021 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Przyznam ze pomysł z sewami jest bardzo ciekawy i nietypowy szkoda ze filmu nie ma i modelik ładny
TBaki Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2021 Byłem sam na lotnisku. Film zamieszcze jak bede z kimś
Rekomendowane odpowiedzi