pietka Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zazdtaszczając Robertowi zaczął ja swojego Guźca A10. Plany z Clicketys Jetworks powiększone do 160%. Depron 9mm. Trochę części drukowanych z petg. Rozp. 160cm, waga celowana w ok 4kg. Podwozie elepstryczne od czajna lub ze starego su 35. 2x edf 80mm z odzysku, regulatory 80A, batiereja bydzie tak 6000mah 6s lub dwie po 3000. Dzis wieczorem trochem pociął i pokleił kadłubek. Dzięki Panu Niebieskiemu za UHU Por z Majsterklepki. Będzie kilka zmian w planach ale najważniejsza to demontowalne skrzydło, może klapy. Trzymajta kciuki bom rzekł Miszczowi Robertusowi że w lipcu poleci , a ja właśnie mam w ciul roboty przy nowej firmie. Zaczynam się cieszyć jak dzieciak, to drugi model z dypyrona i jestem w ciężkim szoku jak fajnie się robi modele z tego materiału. Pozdrawiam Kulegów 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Pierwsza przymiarka silników i kabiny. Niestety plany pomijają jak wyciąc boczki pod drukowane gondole silników i trzeba będzie pokombinować. Ponieważ wzmocnienie pod el podwozie przednie jest jeszcze pod sciskami i będzie dopiero jutro wklejane, nie zamykam jeszcze kadłuba. Ale jak jutro uda mi się kupić profile węglowe to jeszcze machnę na dniach wysokosć i stat pionowe. Sterówkierunku nie będzie. Grubość płata na razie planowana jest na 20mm. Profil wg instrukcji czyli bliżej drzwi od stodoły. Dobranoc. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pietka Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Po kilkunastu dniach przerwy, dzis wieczorem popelniłem odpinane skrzudło i stery na ogonie. Teraz łobcinanie i szlifowanie skrzydła. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Trzymam kciuki i śledzę relację... to był zawsze mój wymarzony samolot. Będzie jakiś bagnet na te skrzydła? przydało by się to zamocować w tym depronie Aaaa no i jak mają się stery kierunku ruszać (może nie mają?) to ster wysokości przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pietka Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Dluga przerwa juz za mną. Dziś trochę zrobiłem przy skrzydle, pierwsze szlifowanie profili i wyszły nieoczekiwanie nieźle, poprawiłem klejenia w kadłubie, ponownie wkleiłem gondole z silnikami. Obawiam się że minimalnie sknociłem kąt osi gondoli. ok 1 stopień za wysoko. No cóż, już nie będę wycinał. Zobaczymy w naturze jak to się odbije. Jutro ciąg dalszy. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Piotrek, wrzuć jakieś kontrolne zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi