skiron Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam ,mam mały problem z zabezpieczeniem połówek skrzydeł (szybowiec) przed zsunięciem się z bagnetów , czy szanowna społeczność ma jakieś patenty na tę przypadłość ? jedynym jak dotąd rozwiązaniem było oklejenie taśmą skrzydeł razem z kadłubem , model zakupiłem na aledrogo i były właściciel tak właśnie zabezpieczał skrzydła , ta metoda nie bardzo mi się podoba i jest nie estetyczna , żeby było jasne jak wygląda model i co mam na myśli link do filmu (film nie jest mojego autorstwa) proszę o jakieś wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 taśma jest najlepsza wg. mnie przy tej rozpiętości - szybka i bezproblemowa, żadnych dziwnych patentów nie trzeba robić, stosuje to w modelach 1.5m , 2.9m Acacia II F3F, 3.1m Trinity F3B, 3.8m makieta ASW20L, kup białą taśmę izolacyjną i nie będzie widać szczerze powiedziawszy to w modelach klas F3F, F3B, F3J i pokrewnych nie widziałem innego mocowania niż taśma. W dużych makietach czasem się stosuje jakieś bajery, chociaż też w większości to "tylko" taśma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Jest taki patent z Multiplexa pod nazwą MPX MULTILock UNI-Set. Ale jak w praktyce to nie wiem czy dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Z innej beczki: Oglądając filmik, a dokładnie samo lądowanie, wyraźnie widać, że powinieneś zwiększyć różnicowe wychylenia lotek ( do góry więcej niż w dól w stosunku około 2:1). Model nie będzie tak "zamiatał" ogonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Kiedyś widziałem w necie jak Easy Glider miał skrzydła łączone rzepem. Zrób na całej szerokości płata i powinno dać rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 ja mam rzepy wlasnie w EG ale mysle nad zmiana na magnesy (lub dodatkowo magnesy)... rzepy sa ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.