pjk11 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Witam. Oto co zrobiłem: Nie chciało mi sie łazic ani przeplacac (za przesyłke) za baterie RTC CR2012. Wpadlem wiec na genialny pomysl aby podlaczyc szergowo dwa paluszki AAA i wsadzic to do radia zamiast CR2012. Jak pomyslalem tak zrobilem tylko jak idiota pomyliem bieguny. Po wlaczeniu zaczal brzeczec glosniczek i LCD nie ozyło. Co moglo pasc - plyta główna, XJT czy wszystko? Co teraz moge zrobić? Zdjecia pacjenta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Dla bezwzględnego bezpieczeństwa innych i przy okazji swojego - do kosza Wiem że są magicy elektronicy ale ja zaufania do radia po "przejściach" nie odzyskałbym nigdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Niby dlaczego ? Podejrzewam że procesor też umarł, nie wiem czy to się opłaca Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 3 godziny temu, Shock napisał: Dla bezwzględnego bezpieczeństwa innych i przy okazji swojego - do kosza Wiem że są magicy elektronicy ale ja zaufania do radia po "przejściach" nie odzyskałbym nigdy... Czemu? Jak padl bezpiecznik (na zdjeciu F1), to czemu produkowac nastepne elektrosmieci? Jak zatrzesz w motocyklu sprzeglo ,abstrahujac (oczywiscie ja to zrobilem z glupoty), to zmieniasz motocykl?) Pozdrawiam 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: Niby dlaczego ? Podejrzewam że procesor też umarł, nie wiem czy to się opłaca Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Chyba ze tak. No niestety musze kupic nowa plytke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Masz rację bo można naprawić, choć nie wiem czy uda się akurat to radio naprawić bo problemy mogą się pojawić z oprogramowaniem procesora jak i dostępnością innych elementów.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Chyba ze tak. No niestety musze kupic nowa plytke.Myślę że to będzie najprościej i może najtaniej, jeżeli masz jakieś pojęcie o elektronice to zobacz gdzie idzie napięcie z tej baterii bo ta bateria podtrzymuje zegar i tylko tyle. Podejrzewam że podtrzymuje procesor bo wyłączanie jest elektroniczne. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 1. Czy w procesorze jest dziura przed A w ARM?2. Czy po wlaczeniu/wyłączeniu power jest jakaś zmiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 2 godziny temu, d2f napisał: 1. Czy w procesorze jest dziura przed A w ARM? 2. Czy po wlaczeniu/wyłączeniu power jest jakaś zmiana? 1) Tego ci mistrzu nie powiem na 100% ale na 99% NIE 2) Brzeczy glosnik i LCD sie nie wlacza. Z tego co wyczytylalem to spieprzylem STM32FXX?? NO CÓŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Spróbuj jeszcze nawiązac kontakt z tym Panem(bardzo miły),tez mi kiedyś naprawiał Taranisa. e-mail kontakt@77hobby.pltel. 22 213 90 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Chyba pojde za rada Shocka i kupie nowe radio. Z Kęckimi zarobkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 A nie lepiej płytkę ? Tam niewiele jest więcej Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Są 2 plytki: MB i XJT. Zasilanie jest akurat podlaczone do XJT, natomiast bateria RTC w MB. Nie wiem co padlo. Ceny: XJT: 249+KW MB: 309+KW Razem jakby co: 558+KW Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Raczej tylko procek ale nie napewno, to już twoja decyzja bo używkę chyba za 600 kupisz a są jeszcze inne radia podobne.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 To juz chyba bardziej oplaca sie wziac Radiomastera lub Jumpera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 A wiesz przymierzałem się a potem siadłem przespałem się z tym i po co tyle fajerwerkowWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ale fajerwerki są tylko dwa.Z czego jeden - opentx - to bomba.Drugi to duży kolorowy ekran.Reszta to już nie fajerwerki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opentx owszem jest super a reszta ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Witam. Oto co zrobiłem: Nie chciało mi sie łazic ani przeplacac (za przesyłke) za baterie RTC CR2012. Wpadlem wiec na genialny pomysl aby podlaczyc szergowo dwa paluszki AAA Jak byś chciał wyrzucić radio to daj znać bo może mi się przydać.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 1) Tego ci mistrzu nie powiem na 100% ale na 99% NIE 2) Brzeczy glosnik i LCD sie nie wlacza. Z tego co wyczytylalem to spieprzylem STM32FXX?? NO CÓŻPotwierdzam. Jest dziura w procesorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Z tymi procesorami to jest tak że niewiadomo co producent wgrał do niego, mordowałem się z płytą do drukarki i nie udało mi się jej ożywić.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Nie no w x9d+ wiadomo co jest wgrane. Wgrany jest opentx z bootloadetem opentx.A nawet jak wgrasz jakaś durnotę to masz możliwość wgrać z dfu to co potrzebujesz albo jeszcze inną durnotę.A dziura jest fizyczna. Wypalony procek jest na wylot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi