Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Na stacji na Jana Pawla II w Lublinie czesto zapominali placic po tankowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 widocznie dużo ostatnio rowerem jezdziłeś i co innego tankowałes 10 minut temu, Granacik napisał: To nie istotne. no może jest tak jak piszesz ale gdyby było to nieistotne to Niemcy jako naród oszczędny kupowali by polonezowskie za 260 zeta a nie regenerowane Boscha 34 minuty temu, jarek996 napisał: Jakos sie cholera zamyslilem napisałem Ci powyżej , ale zjadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Jacek, jak chcesz to podskocz do mnie na mokotow i pozyczę Ci przystawkę oscyloskopową do laptopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 24 minuty temu, d9Jacek napisał: Niemcy jako naród oszczędny kupowali by polonezowskie za 260 zeta a nie regenerowane Boscha Bo Polak potrafi. Elektronikę miałem dawno ale patrząc na ten schemat nie widzę tam nic zaawansowanego. Ot odpalanie tyrystora. Teraz to można prościej na MOSFET'ach i oddzielnych cewkach dwuobwodowych zrobić. A ci co naprawiają oryginały może walczą o wyższą waloryzację. 100% oryginału. Albo nie wiedzą, że się da inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Nic osobliwego w tym układzie nie ma to fakt, kiedyś była moda na układy tyrystorowe i nawet taki popełniłem do mojego fiata ale moduł do poldka jest wyzwalany z cewki a nie z Halla tyle na marginesie. Co do genialnego stwierdzenia ze niemcy jako naród oszczędny ... mam ubaw ale oscyloskop nie jest potrzebny wystarczy miernik uniwersalny. Taki moduł odpala się na stole do testów i nie ma znaczenia ile masz cylindrów bo widzę pojedynczą cewkę czyli jest na kopułce rozdzielacz wysokiego napięcia. przywieź go do mnie i za 15 minut będziesz miał diagnozę. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 5 minut temu, Marek_Spy napisał: stwierdzenia ze niemcy jako naród oszczędny na priva Ci napisze , bo tu nie miejsce na takie rozważania 6 minut temu, Marek_Spy napisał: miernik uniwersalny. miernik mam...stół tez , i to nie jeden...ale do testów ??......no powiem prawdę. nie testowałem na stole...tzn . testowałem ale to było bardzo dawno temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Ech Jacku to naprawdę prosty układ i bez problemu możemy go albo naprawić albo przebudować na tranzystorowy. A kompresja jest ? Nie pytam o świece bo te pewnie sprawdziłeś ? Ale swego czasu pisałeś o parowaniu paliwa ale w popularnym maluszku też pompa jest przykręcona do motorka wściekłe gorącego i pompuje do gaźnika. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 41 minut temu, Marek_Spy napisał: Taki moduł odpala się na stole do testów i nie ma znaczenia ile masz cylindrów bo 42 minuty temu, Marek_Spy napisał: bo widzę pojedynczą cewkę czyli jest na kopułce rozdzielacz wysokiego napięcia.. ? przywieź go do mnie i za 15 minut będziesz miał diagnozę. dzięki, to może być jakieś rożwiązanie ale co dalej po ew diagnozie dokładnie tak jest, pojedyncza cewka + rozdzielacz 4 minuty temu, Marek_Spy napisał: Ale swego czasu pisałeś o parowaniu paliwa a pompa sprawdzona ....jest elektryczna , podaje paliwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 A świece ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Marek_Spy napisał: A świece Marku, napisałem wcześniej, co i dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 2 godziny temu, d9Jacek napisał: dokładnie tak jest, pojedyncza cewka + rozdzielacz chcesz moduł od trabanta? Mogę pożyczyć. na 100% jest na Halla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 38 minut temu, Granacik napisał: chcesz moduł od trabanta? Mogę pożyczyć. na 100% jest na Halla. Błażej, dzieki ale na poczatek bez kombinacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Ok już się nie wtrącam, walcz a trabanta nie masz ? Miałem oj to było auto echh masakra.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 22 minuty temu, Marek_Spy napisał: Ok już się nie wtrącam, ależ zapewniam Cię , że się nie wtrącasz ? wszystkie Wasze Panowie uwagi są bardzo cenne ale jezeli moge prosić to poprosze w punktach co i jak pozostając przy tym HKZ który jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Sprawdzić czy jest iskra poprzez zdjęcie fajek i włożenie w fajki jakieś świec Tak jest iskra ... szukanie przyczyny gdzieś indziej nie ma iskry rozpięcie wtyku w czujnika halla i zmierzenie napięć, powinno być 12 V. masa i impuls, masa odpada wiec pozostały dwa kabelki z napięciem, mierzymy napięcie raz na jednym raz na drugim oczywiście kręcąc silnikiem. Na zadnym nie ma zmian napięcia ..... padnięty czujnik halla Jest zmiana napięcia wyraźna ale iskry nie ma dalej ...... uszkodzony moduł, konieczna naprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 3 minuty temu, Marek_Spy napisał: Sprawdzić czy jest iskra poprzez zdjęcie fajek i włożenie w fajki jakieś świec Tak jest iskra ... szukanie przyczyny gdzieś indziej nie ma iskry rozpięcie wtyku w czujnika halla i zmierzenie napięć, powinno być 12 V. masa i impuls, masa odpada wiec pozostały dwa kabelki z napięciem, mierzymy napięcie raz na jednym raz na drugim oczywiście kręcąc silnikiem. Na zadnym nie ma zmian napięcia ..... padnięty czujnik halla Jest zmiana napięcia wyraźna ale iskry nie ma dalej ...... uszkodzony moduł, konieczna naprawa. Marku, serdeczne dzięki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 No i co dalej ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Marku, czekam na HKZ, ma być u mnie w poniedziałek sprawdzona cała instalacja elektryczna.....wszystko działa nawet radio Grundig a z 1970 roku a więc mam cały weekend na r8G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 A jest na pewno uszkodzony ? podejrzewa, ze prędzej hall ok czekam wraz Tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi