Shock Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Panowie, temat mocno dla mnie gorący. Siada mi złącze usb od ładowania w interkomie (kasku) . Ładuje się ale trzeba ruszać ,wyginać, ściskać złącze - pewnie niedługo padnie i nie mam pojęcia czy to można wymienić czy rozkręcając interkom wlutować się w płytkę z nowym kabelkiem ??? Szykuje mi się spora wyprawa a jazda bez interkomu to porażka . Poza tym to interkom konkretnej marki, działa świetnie i szkoda by kupować nowy . Generalnie wiem że wymienia się wejścia usb w telefonach itp ale one są lutowane do głównej płyty a tu jest wejście luźno na kabelku . Chodzi o tą część na fotce oznaczoną literą B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 To już gorsza sprawa bo masz to zalane plastikiem więc pewnie komplet kabli trzeba wymienić. Nie widzę żadnego BWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Interkom z tyłu jest rozkręcany więc zaglądnąć do środka się da. Chodzi o ten jeden kabel do ładowania, komplet pewnie jest nie do dostania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 A to tylko ładuje ? Bo można by było dać inne gniazdo takie typowe do ładowania i ładować 5V bo tyle mają gniazda USB .Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Tylko ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Można wymienić ten kabelek tylko nie wiadomo jak jest w środku urządzenia (lutowany czy na wtyczce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Trzeba zajrzeć do środka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Rafał, to chyba Edge jest ? Myślę że temat do ogarnięcia w kilkanaście minut. Rozkręć zobacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Tak to Edge. Mam go już prawie 3 rok i sprawuje się extra. Chyba od częstego ładowania gniazdo powoli się kończy. Sam akumulator dniówkę wytrzymuje na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Rozkreć zrob fotke a te gniazda tak maja możesz zmienić na typ C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Ta wtyczka B to jakiś jack, albo banan? Kup takie gniazdo skręcane w sklepie elektronicznym, utnij przy wtyczce i dorób, bez rozkręcania się obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Determinacja by interkom działał spowodowała że rozciąłem wtyczkę i próbowałem zlokalizować przerwę.. Efektem było to że przestało działać całkiem . 4 kabelki cienkie jak włosy, masakra . Generalnie już wiem jak zbudowane jest wejście usb takie samo jak w telefonie . Koniec końców przy pomocy lutownicy, koszulek termokurczliwych naprawiłem, nie wiem jak długo będzie działać ale jak przestanie to wiem czemu -gniazdo składa się z dwóch płytek i na ich łączeniu wystające piny nie stykały się, kabelki były ok ale gdyby któryś się urwał to pozamiatane. Dzięki za zainteresowanie, temat ogarnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Dwa zewnętrzne to zasilanie USB a dwa środkowe linie komunikacyjne. Może sprawdź na które piny przychodzi napięcie podczas ładowania i zrób dodatkowe gniazdo.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 No i gra wiedziałem , że dasz rade.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi