Shock Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 Panowie, temat mocno dla mnie gorący. Siada mi złącze usb od ładowania w interkomie (kasku) . Ładuje się ale trzeba ruszać ,wyginać, ściskać złącze - pewnie niedługo padnie i nie mam pojęcia czy to można wymienić czy rozkręcając interkom wlutować się w płytkę z nowym kabelkiem ??? Szykuje mi się spora wyprawa a jazda bez interkomu to porażka . Poza tym to interkom konkretnej marki, działa świetnie i szkoda by kupować nowy . Generalnie wiem że wymienia się wejścia usb w telefonach itp ale one są lutowane do głównej płyty a tu jest wejście luźno na kabelku . Chodzi o tą część na fotce oznaczoną literą B
Marek_Spy Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 To już gorsza sprawa bo masz to zalane plastikiem więc pewnie komplet kabli trzeba wymienić. Nie widzę żadnego BWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Shock Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Opublikowano 4 Lipca 2021 Interkom z tyłu jest rozkręcany więc zaglądnąć do środka się da. Chodzi o ten jeden kabel do ładowania, komplet pewnie jest nie do dostania .
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 A to tylko ładuje ? Bo można by było dać inne gniazdo takie typowe do ładowania i ładować 5V bo tyle mają gniazda USB .Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Francka Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Można wymienić ten kabelek tylko nie wiadomo jak jest w środku urządzenia (lutowany czy na wtyczce).
RobertK Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Rafał, to chyba Edge jest ? Myślę że temat do ogarnięcia w kilkanaście minut. Rozkręć zobacz...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Opublikowano 5 Lipca 2021 Tak to Edge. Mam go już prawie 3 rok i sprawuje się extra. Chyba od częstego ładowania gniazdo powoli się kończy. Sam akumulator dniówkę wytrzymuje na luzie.
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Rozkreć zrob fotke a te gniazda tak maja możesz zmienić na typ C
robertus Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Ta wtyczka B to jakiś jack, albo banan? Kup takie gniazdo skręcane w sklepie elektronicznym, utnij przy wtyczce i dorób, bez rozkręcania się obejdzie.
Shock Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Opublikowano 5 Lipca 2021 Determinacja by interkom działał spowodowała że rozciąłem wtyczkę i próbowałem zlokalizować przerwę.. Efektem było to że przestało działać całkiem . 4 kabelki cienkie jak włosy, masakra . Generalnie już wiem jak zbudowane jest wejście usb takie samo jak w telefonie . Koniec końców przy pomocy lutownicy, koszulek termokurczliwych naprawiłem, nie wiem jak długo będzie działać ale jak przestanie to wiem czemu -gniazdo składa się z dwóch płytek i na ich łączeniu wystające piny nie stykały się, kabelki były ok ale gdyby któryś się urwał to pozamiatane. Dzięki za zainteresowanie, temat ogarnięty
Marek_Spy Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Dwa zewnętrzne to zasilanie USB a dwa środkowe linie komunikacyjne. Może sprawdź na które piny przychodzi napięcie podczas ładowania i zrób dodatkowe gniazdo.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi