Maciej.j Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Witam. Od kilku dni testuję moje modele zbudowane przez okres pandemii. 6 modeli po premierze ,nie wszystkie ładnie latały więc kilka do kosza,dwa w prezencie dla młodych....Wróciła radocha,adrenalina przed kolejnym lotem na drzewo......może tak zostanie....... i zapis lotów 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 No, "niestety" mnie też te filmy krècą, chyba najfajnieszy jest dźwièk śmigiełka i pòźniejsza cisza... raczej nie mam praktyki w technikach medytacyjnych ale takie loty mam wrażenie przynoszà taki efekt! czad:) M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 8 minut temu, Michal4x4 napisał: No, "niestety" mnie też te filmy krècą, chyba najfajnieszy jest dźwièk śmigiełka i pòźniejsza cisza... raczej nie mam praktyki w technikach medytacyjnych ale takie loty mam wrażenie przynoszà taki efekt! czad:) M Tak masz racje Michał.sam na trawie,cisza,loty modeli i ogromna satysfakcja z kolejnej konstrukcji,która ładnie lata,wróciła na trawkę i........aby kolejne miesiące to następne moje relacje z gumówkami.......Ten model i inne zabezpieczyłem na wspólne latanie niebawem.....loty tylko 35/40 sekund na 750 wkręceń.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Fantastyczne maluchy i kiedyś bardzo dawno jak byłem pacholęciem taki coś zrobiłem.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 18 minut temu, Marek_Spy napisał: Fantastyczne maluchy i kiedyś bardzo dawno jak byłem pacholęciem taki coś zrobiłem. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Pamiętam,rok 1965,klasa 7,kupiłem w CSH zestaw gumówki pt.''Smyk'",niestety był to nielot,(slejka.sosna,pokrycie papier pakowy itp.).Po kilku dziesięciu latach kupiłem córce też w CSH gumówkę chyba Modellot czeski "Pinto",ale to już była balsa,japonka zabawa była przednia,latał super.Chyba na stare lata jeszcze się skuszę?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 30 minut temu, tytan12 napisał: Pamiętam,rok 1965,klasa 7,kupiłem w CSH zestaw gumówki pt.''Smyk'",niestety był to nielot,(slejka.sosna,pokrycie papier pakowy itp.).Po kilku dziesięciu latach kupiłem córce też w CSH gumówkę chyba Modellot czeski "Pinto",ale to już była balsa,japonka zabawa była przednia,latał super.Chyba na stare lata jeszcze się skuszę?. Witam Kilka ciekawych modeli z tamtych lat i plany.Czekam na budowę i relację z lotów.A w planach na ten sezon ulubiony Chico.....Zestaw w 80 latach miałem i zbudowałem Novinky | RC Kozmodrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Chyba go odnlazłem? https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Farchiwum.allegro.pl%2Fimage%2F%2FimagesNEW%2Fbig%2Fab71fdd10fedf1fd961abb62157d6730dd4fc32cf816ab09ed233300a9d452c7&imgrefurl=https%3A%2F%2Farchiwum.allegro.pl%2Foferta%2Fpinto-igra-drewniany-model-samolotu-czeski-czechy-i6615564231.html&tbnid=_fHtD9H9cauxqM&vet=12ahUKEwjO-OWT0d3xAhXXuCoKHXDeBckQMygAegUIARCIAQ..i&docid=xR5r5nFOrpVwIM&w=400&h=300&itg=1&q=model Pinto&ved=2ahUKEwjO-OWT0d3xAhXXuCoKHXDeBckQMygAegUIARCIAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Możesz podać dane "silnika". Jaka guma , długość ( ma zwisać przed naciągnięciem?) oraz ile sztuk w splocie? Śmigiełko dość długo pracuje. Modelik który zrobiłem dla wnuka po nakręceniu robi ostre fruuu... i "po ptokach'. Śmigło kupiłem do niego w sklepie modelarskim razem z pseudo gumą która po pól roku samoistnie uległa destrukcji.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 A była jakaś jaskółka i to nawet latało, natron mi się napinał na beton .... A teraz GPS i inne panie jak tu żyć ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Piękne loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 20 godzin temu, pepcio 11 napisał: Możesz podać dane "silnika". Jaka guma , długość ( ma zwisać przed naciągnięciem?) oraz ile sztuk w splocie? Śmigiełko dość długo pracuje. Modelik który zrobiłem dla wnuka po nakręceniu robi ostre fruuu... i "po ptokach'. Śmigło kupiłem do niego w sklepie modelarskim razem z pseudo gumą która po pól roku samoistnie uległa destrukcji.? Witam w tym temacie trochę opisywałem o gumie,przekładniach i modelach. Jesień 2019-gumówki Macieja - strona 3 - Mini i mikromodele - Polskie Forum Modelarzy RC (pfmrc.eu) Głównie latam na gumie o przekroju 3x1mm i jedna pętla okolo 20cm.W naciąg po smarowaniu olejem rycynowym wkręcam około 1000 obrotów.....Tyle wystarcza na loty około 45s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Witam. I kolejna poranna wyprawa z modelami.Pogoda dobra,wiatr nie utrudniał lotów modeli.Gorąco....wytrzymałem tylko do 9,00 potem w stolicy piekło i zapis lotów pierwszego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Witam Dziś po 16.00 wyprawa z modelami,miłe zaskoczenie bo skoszona trawa.Zbudowany w około 5 godzin klasyk Pussycat ,model do hali .Konstrukcja prosta,testowany na gumach 3mm i 2,5mm.Wkręcane 700 i 1000 obrotów i zapis lotów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 24 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Witam. Dziś po obiedzie testowałem dwa modele .Kolejny ulubiony One Nite 16 i Pussycat.Pierwszym cieszyłem sie krótko,jeden lot 40 sek i lądowanie na czubku drzewa....Odpuściłem ściąganie modelu piłką nie dorzucę......Pussycat latał fajnie ale dałem krótką pętlę gumy bo wiatr mocno unosił do góry....... i lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Model Maćka na łące przy muzeum sportu w zeszły piątek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Witam Dziś kolejny słoneczny,bezwietrzny dzien więc dwa modele i /biegiem/ na trawnik.Nowy model klasy embryo ciekawe jak poleci,drugi to bostonian.... i loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Witam Dziś uzupełniam zapis lotów ze wspólnej wyprawy z Michałem.Zachodzące słońce i model w tle.....bezcenny obraz i loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 18 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Witam Dzis u mnie było słonce i leki wiatr.Dwa modele i na podwórko.Nowy to Lacey M-10 i przerobiony Bostonian na dolnopłat.Ciekawy byłej tej zmiany.Loty krótkie raczej testowe...Lacej został oklejony srebrną bibułą którą pomalowałem srebrną pastą firmy Renesans.Pasta do retuszu ram obrazów, rozcieńczona benzyną ładnie maluje papiery.....Znajomy Krzysztof podsunął mnie ten pomysł Pasta pozłotnicza Goldfinger srebro 20 ml – AP0141 (arte-msp.pl) i loty 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Ten żółto- zielony podoba mi się najbardziej. Super wygląda na tle! Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi