robert.pilot Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Przecież śmiałem się jeśli chodzi o olej Spoko... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Dziś przeprowadziłem próbę wygięcia pręta na podwozie 6mm. Nie powiem, że poszło jak po maśle ale spokojnie wygięło ? Tyle, że w tym modelu chyba trochę trudniejsze jest ustawienie miejsca zgięcia. Gdybyś Robert mógł wstawić fotkę konkretnego ustawienia dla zgięcia pręta byłoby super. Tzn; nie ile ma wystawać tylko jakie "końcówki" z zestawu zastosować. Przy okazji trochę uszkodziłem bo chciałem spróbować zgiąć kawałek grubszego preta ale nie hartowanego. Wygięły się te płytki prowadnice z prawej i lewej strony ale już je wyklepałem i wszystko wydaje się być OK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 16 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Ok. Postaram się jutro.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Nagrałem krótki film jak ja wyginam pręty. Może się przyda.Prosta instrukcja jest załączona do wyginarki.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Dzięki wielki Robert za chęci pomocy ? widzę, że prawie na tych samych końcówkach wyginałem ? Prawie bo zginasz z założoną kolistą , a mnie wydawało się, że ona służy do oczek, dużych łuków. Instrukcję oczywiście mam ale w podstawie jest tyle otworów do różnych możliwości, a instrukcja nawet części tego nie przedstawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Spoko. Jeżeli chodzi o końcówki to są duże możliwości, ja użyłem takie, które mi podpasowały. W podstawie są otwory do cienkiego bolca, może on służyć jako ogranicznik do danego kąta wyginania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 No właśnie na filmach widać, że ten cienki bolec to tylko jako ogranicznik. Wygiąłem wstępnie pręty. Problem taki, że golenie muszą być wygięte i w bok i do przodu więc jakby w dwóch płaszczyznach. Niestety model duży - 1/3 skala więc goleń przednia a zwłaszcza tylna nie mogła być z jednego kawałka pręta bo 100cm to za mało. Trochę niezadowolony byłem bo te boczne płytki - prowadnice(?) - znowu lekko się wygięły. a jak wiesz nawet ciut odkształcona robi olbrzymie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Jestem zaskoczony, że wyginają się tobie prowadnice. Może trzeba zastosować inne przystawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ja też się zdziwiłem ale w czsie gięcia było widać jak wszystko wichruje się. musiałem je odkręcić i naprostować młotem leki łuk w jaki się wygięły. Swoją drogą to wydawałoby się, że te dwa elementy powinny być solidniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Wrzuć fotę jak możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ale fotkę czego, tych płytek? Wczoraj uderzeniami młotka naprostowałem je jako tako. Tylko czy przy każdej próbie gięcia będę musiał tak robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 9 minut temu, Irek M napisał: Ale fotkę czego, tych płytek? Tych elementów, które się pogięły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ja je jak pisałem na bieżąco prostowałem ale OK. Trochę się ogarnę bo dopiero wróciłem i wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Chcę zobaczyć dokładnie co użyłeś.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi