Wojtass_nt Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. Planuję przerobić swojego mx-12 na 2.4 gHz. Więc patrzyłem po sklepach i co zobaczyłem? Najtańszy moduł nadawczy Jeti Tu duplex kosztuje 310zł.- małe piwo... Jednak odbiornik Jeti kosztuje aż 210zł!!?? :crazy: Jak wiecie, dobrze mieć kilka odbiorników co by non stop nie przekładać go z modelu do modelu. Inwestycja IMO nieopłacalna bo za tą cenę możemy mieć już chociażby spectrum'a 2.4. Czy znacie jakieś odbiorniki które działają z tym modułem nadawczym?? A może istnieje inny moduł pasujący do mx-12?? Ktoś coś wie na temat tego? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8522
meteor Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Tutaj masz wewnętrzny moduł Assana Podłączasz sygnał i zasilanie
kustosz Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Rozważ ASSANA z HC Moduł + dwa odbiorniki kosztowały mnie jakieś 300 zł. Na forum wyczytałem sporo dobrego o tej firmie, a jeśli chodzi o ceny - to jest bezkonkurencyjna! Czekam na paczkę z Hobbycity z niecierpliwością
ertman_176 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nowoscia jest corona i ma najtansze odbiorniki
Grzesiek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 A wiecie jak tego assana podlaczyc do MX-12 METEOR ty cos pewnie wiesz??I czy sie zmiesci do srodka jak to ma miejscie Jeti duplex
kamil_rc Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Hehe nie zapomnijcie policzyć dolara po 3,49 bo tyle ostatnio mi wyszedł w pay-pal. Ja bym jednak brał Jet bo mam 2,4GHz oraz 35MHz także stare odbiorniki możesz sobie zostawić.
meteor Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Coś chyba wiem :wink: Ja bym to zrobił następująco. Wymieniłbym przełącznik trenera na zwykły, tak by mógł zostać a nie powrócić. Pobrał sygnał z gniazda trenera a zasilanie? Nie wiem na jakie napięcie jest moduł więc tutaj nie podpowiem. Sam rozważałem przeróbkę tego nadajnika zanim sprzedałem ją Wojtkowi ale niestety brakowało mi kanałów. Wtedy możemy przełączać na przełączniku 35Mhz/2,4G moduł Assana powinien wejść bez problemu do środka. EDIT; znalazłem to
Wojtass_nt Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wasza pomoc jest niezastąpiona! :* Czyli taki odbiornik KLIK + ten moduł KLIK i będzie grać?? DO odbiornika nie potrzeba żadnego osobnego zasilania? Cena nie jest straszna. Jeżeli nie przekracza 520zł to jest do przełknięcia bo tyle kosztuje najtańszy zestaw Jeti. Corona wychodzi jeszcze taniej ale czy ktoś już to sprawdzał? Czy można to upchać pod obudowę? No i czy działa z MX-12?
meteor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Czyli taki odbiornik KLIK + ten moduł KLIK i będzie grać?? będzie grać
Wojtass_nt Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 A takie dzyndzle (przelączniki) i złączki do wkręcenia w obudowę jak zrobił Pan z linku podanego wyżej to gdzie dostanę??
Grzesiek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 w zasadzie to doczego ten przelacznik??Ja chce miec tylko modulacje 2,4 a modul 35 wywalil bym calkiem.Ale jak to pospinac ???Dajcie jakis schemacik?
Wojtass_nt Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 w zasadzie to doczego ten przelacznik??Ja chce miec tylko modulacje 2,4 a modul 35 wywalil bym calkiem.Ale jak to pospinac ???Dajcie jakis schemacik? Właśnie wszystko jest opisane po angielsku w linku którym dał meteor. Są też foteczki. Przełącznik pozwala wybierać pomiędzy 2.4ghz a 35mhz. Dobra sprawa jeśli ktoś aktualnie ma kasę tylko na 1 odbiornik 2.4 a jest w posiadaniu kilku odbiorników na 35mhz.
bojler Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Przełącznik pozwala wybierać pomiędzy 2.4ghz a 35mhz. Dobra sprawa jeśli ktoś aktualnie ma kasę tylko na 1 odbiornik 2.4 a jest w posiadaniu kilku odbiorników na 35mhz. Witam Z tego co wiem w Polsce jest zabronione używanie odbiorników wielozakresowych na różne częstotliwości. Chyba że się mylę. Pozdrawiam Roman
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Chyba ale jeżeli pracują jednocześnie a w modelu są 2 odbiorniki na obie częstotliwości. To że w nadajniku są zamontowane 2 moduły nie oznacza że pracują oba. Jak ręcznie przełączasz moduły to dalej jest to nadajnik jedno zakresowy.
Wojtass_nt Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ok. Zamawiam właśnie moduł assana + odbiornik. Niewykluczone że będę miał jeszcze kilka pytań podczas montażu
Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 No i mam moduł. Ale niestety zdjęcia które znalazł Meteor na forum rcgroups okazały się niewystarczające... I w ten oto sposób utknąłem bo nie wiem co z czym.
Grzesiek Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Podejrzewam ze to sie podlacza tak samo http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12478&highlight=duplex
Wojtass_nt Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 No wlaśnie tylko problem w tym, że MX 16 różni się od MX 12, i chcę użyć przełącznika do zmiany częstotliwości. edit: I w moim nadajniku zamiast kolorowych kabli od modułu 35 są 2x białe i 1 czerwony... Nie wiem który jest od czego.
Grzesiek Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 MX-12 od mx 16 rozni sie synteza a co do kabli to powiem ci jakie sa kolory u mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.