robintom Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Tak jak wcześniej napisałem do danej firmy nadajnika stosuje sie kwarce tej samej firmy. No chyba że chcesz strącać kolegom modele. I nie ma nadajnika z podwójną przemianą. Są odbiorniki z podwójną przemianą i wymagają one kwarcy specjalnie do nich przeznaczonych. Tej samej firmy!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak nadajnik podwójnej przemiany. Przemiana istnieje tylko w odbiorniku!!! Do nadajnika jest po prostu kwarc nadawczy. Ja w swojej Sanwie RD-6000 stosowałem z powodzeniem kwarce Hiteca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Trzy bite strony, bite, ale ubitej piany! :evil: Czy zobaczynmy wreszcie jakąś relacje z bydowy tego modelu, czy też nadal będziemy bili tę pianę? Myślałem, że nie będę się więcej dziwił, ale starzy użytkownicy tego forum skutecznie jednak wprawili mnie w zdziwienie dokonując tych wszystkich wpisów, które nijak nie przyczyniły się do budowy tego zapowiadanego szumnie modelu. Może dajmy już sobie spokój z tymi kwarcami, przemianą i innymi tego typu wpisami. Czyżby mało na ten temat było wałkowane w odpowiednim do tego dziale? Poodlądamy foty z budowy i wtedy będziemy się wypowiadali, dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Popieram. Nie odezwę się w tym wątku aż nie ujrzę zdjęć z postępu w pracach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ale może już tylko odbiornika brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Myślisz Janek , że w tym Lotniskowcu RC ze startującymi modelami RC nie ma odbiornika ??? Jak dla mnie to temat jest do usunięcia lub do przerzucenia - od czego zacząć. A autorowi projektu krawacik za zaśmiecanie "fachowej" części forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Nie odbiornika brakuje tylko kwarcy do niego koledze brakuje. A co do bicia piany to mimo ze mamy tu opcje "szukaj" to nieraz trzeba zblakanym owieczkom droge pokazac. Co do lotniskowca rc to przy przeladowaniu go takimi postami sam zatonie, znaczy sie zamknie czy moze umrze smiercia naturalna. I wcisnalem "koniec sledzenia tematu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam próbuję zamieścić fotki ale nie bardzo wiem jak?Proszę o wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Samouczek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 By juri28 Witam miałem trochę wolnego i ruszyłem z pracami.Oto mój stół i szablon ił-2 pod wykonanie kadłuba.Do niego przyklejam i mocuje połówki wręgów kadłuba.Dziś postaram się wstawić fotkę połówki kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 By juri28 Oklejanie kadłuba listewkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Pod koniec przyszłego tygodnia wstawię fotkę gotowej lewej połówki kadłuba.Gdy będę miał gotowe obie połówki kadłuba zacznę prace nad tylnymi statecznikami i obrotowym kółkiem ogonowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 zacznę prace nad tylnymi statecznikami i obrotowym kółkiem ogonowym. A co to jest obrotowe kółko ogonowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Obrotowe czyli skrętne,fakt źle to powiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 połówki wręgów kadłuba A z drugimi "połówkami wręgów"? Dziwny sposób robienia modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 ...no popatrz, a Messerschmitt'a 109 tak robili, głupie szwaby :wink: PS Co nie znaczy, że mam coś do naszych przemiłych, miłujących wszystkich, zachodnich sąsiadów... juri28 - wręg mówią szkutnicy i to jest on, a wręga, czyli ona, jest w lotnictwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Nie jest dziwna metoda,to metoda skorupowa dzięki której łatwo nadać kształt kadłubowi budując model z balsy,sklejki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Tak był budowany ten model w planach modelarskich , ten model był na uwięzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juri28 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Tak był budowany ten model w planach modelarskich , ten model był na uwięzi Właśnie,opracowany przez Leszka podgórskiego,tylko mój będzie sterowany radiem.Tak samo posiadam plany cataliny Leszka Podgórskiego i autor również wspomina iż można model wykonać techniką skorupową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Papcio Schier Miniaturowe Lotnictwo, wyd. III. WKŁ 1973 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.