Johny88 Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Witam, dawno nie gościłem na forum ,ale ostatnio cos mnie tchneło żeby zacząć przygode z fpv . Jaki polecacie zestaw tzn : kamera , nadajnik i gogle wraz z odbiornikiem? Ja znalazłem cos takiego: https://avifly.pl/pl/kamery-fpv/caddx-air-unit-polar?gclid=EAIaIQobChMI3o_Xt5HH8wIVh7WyCh09vAVrEAQYDyABEgKfLvD_BwE, co sadzicie o tym zestawie ?? Tutaj by byl zalatwiony temat wysylania obrazu i teraz pytanie w jakie gogle zainwestowac? Czy musza byc gogle od dji?? Czy moge jakies inne? Dodam ze sprzet ma byc stosowany w samolocie a nie dronie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Do tego zestawu tylko gogle od DJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 A może możecie cos polecic w podobnej jakosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Są dwa główne systemy cyfrowe FPV w jakości HD: ten od DJI oraz Shark Byte od Fatshark-a. Więcej nie powiem bo jestem teoretykiem, sam korzystam ze starszej, analogowej wersji FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 7 godzin temu, Johny88 napisał: A może możecie cos polecic w podobnej jakosci? Nie ma jak na razie podobnej jakosci. Zostaje jedyny system DJI z oryginalnymi air unitami (lub Caddx z twojego linku albo nowy RunCam Link). Shark Byte troche nie ma sensu na razie, bo gorszy. Sam licze, ze FatShark sie kiedys w koncu postara... Tak jak Adam, latam analogowo bo mam troche inne potrzeby i mi pasuje, ale jakosc obrazu nieporownywalna z digitalem z DJI... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Mamy jeszcze do dyspozycji tańsze rozwiązanie opesourcowe OpenHD. Jakość gorsza oczywiście niz DJI - wynika to aktualnie z gorszych kamer do RPi. Kwestia tylko kiedy jakiś producent zrobi gotowy hardware do tego i będzie znowy boom na rynku - podobnie jak z EpressLRS. Na YT możemy doszukać się całkiem ciekawych dystansów zrobionych na tym cyfrowym linku wideo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi